back to top
28.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

28.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα από το μεσημέρι, με έντονες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. «Βρισκόμαστε στα πρωτοβρόχια με έντονα φαινόμενα το επόμενο τριήμερο. Σήμερα και αύριο θα κορυφωθούν και θα αποδρομήσουν την Κυριακή» ανέφερε στον Αθήνα 9.84, ο μετεωρολόγος Τασος Αρνιακός, ο οποίος σημείωσε ότι τα ισχυρότερα φαινόμενα θα είναι στη Βόρεια Ελλάδα, όπου αναμένονται χαλαζοπτώσεις, μπουρίνια και κεραυνοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ Αρνιακό, στην Αττική σήμερα μέχρι τις 9 το βράδυ θα έχουμε κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και αύριο θα σημειωθούν ισχυρές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα.

Σε επιφυλακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Δέσμη 11 αλλαγών με στόχο τη βελτίωση της διδασκαλίας και της σχολικής ζωής, σύμφωνα με τη κυβέρνηση, παρουσιάστηκε χθες στη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στη μεγάλη προσπάθεια που θα γίνει, ώστε οι μαθητές να σταματήσουν να κάνουν χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης .

Εν μέσω έντονων εσωκομματικών αναταράξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ορκίστηκε στη Βουλή και ανέλαβε βουλευτικά καθήκοντα, η Πόπη Τσαπανίδου, πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε τη θέση του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου.

Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση κατά της Αθηνάς Λινού, για την οποία πλέον ανακοινώθηκε και τυπικά η διαγραφή της με την ανάγνωση στην Ολομέλεια της Βουλής της σχετικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Νικος Παππάς.

Στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος παρέπεμψε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Ευάγγελος Αντώναρος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.’ Όποιος θέλει μπορεί να θέσει θέμα μομφής είπε -μεταξύ άλλων- προσθέτοντας ωστόσο έχουμε πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ και με αυτόν τον πρόεδρο πρέπει να πάμε παρακάτω.

 

“Είναι εκφυλιστικά αλλά προβλέψιμα φαινόμενα αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν σχέση με την Αριστερά” τόνισε στον Αθήνα 984 η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. “Είναι απότοκος όλα αυτά της στροφής που έκανε το κόμμα το καλοκαίρι του 2015” είπε χαρακτηριστικά.

 

“Πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα η συγκρότηση ενός αριστερού, προοπτικού μετώπου” δήλωσε επίσης στο σταθμό μας ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος, Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το μέτωπο δεν μπορεί να προκύψει μέσω της συνεργασία των υπαρχόντων σχηματισμών. Οπως είπε “πρέπει να υπάρξει απεγκλωβισμός κοινωνικών και πολικών δυνάμεων από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ”.

Τα αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία παρουσιάζει την Δευτέρα το απόγευμα ο πρωθυπουργός από την Λάρισα.

«Σήμερα πιστώθηκαν οι πόροι του προγράμματος και την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές της Πρώτης Κρατικής Αρωγής» στους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική, ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα.

Την Κυριακή το πιθανότερο ανακοινώνονται τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου. Οι τιμές χονδρικής αναμένεται να παραμείνουν υψηλές, στα ίδια περίπου επίπεδα με του Αύγουστο.

Απορρίφθηκε ο τεχνικός έλεγχος που ζήτησε ο πατέρας του 19χρονου που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε δυστύχημα στο λουνα παρκ Κασανδρειας Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τον ίδιο «βαφτίστηκε» ως πραγματογνωμοσύνη και η εταιρεία δεν ανήκει σε πίνακα εμπειρογνωμόνων.

Διευκρινιστική ανακοίνωση με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με το οποίο έδωσε άδεια για τη λειτουργία λούνα παρκ στην ετήσια εμποροπανήγυρη στην ιδιοκτήτρια των λούνα Παρκ στη Χαλκίδα και στον Αλμυρό Βόλου, όπου τραυματίστηκε μία 9χρονη το 2009 κι έχασε τη ζωή της μια 13χρονη το 2019, αντίστοιχα, εξέδωσε σήμερα ο Δήμος Λαρισαίων.

Με νέο πλέγμα στον Ξηριά λίγο πριν την εκβολή του στον Παγασητικό επιχειρούν οι αρχές να αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια που εκβράζονται στο λιμάνι του Βόλου. ψΤο συγκεκριμένο πλέγμα θα λειτουργήσει ενισχυτικά στο ήδη υπάρχον στο σημείο, το οποίο δέχεται μεγάλη πίεση. Τα ψάρια δεν περνούν πλέον προς το λιμάνι του Βόλου, έτσι ώστε η επιχείρηση συλλογής των ψαριών που ήδη βρισκόταν μέσα στο λιμάνι να διευκολυνθεί.

Στο 3,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο ,από 3% που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, ενώ άγγιξε το 2,2% στην ευρωζώνη.

Αρνητικός πληθωρισμός καταγράφεται στα σούπερ μάρκετ τον Αύγουστο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Τον θάνατο έξι ανθρώπων έχει προκαλέσει έως τώρα ο τυφώνας Σανσάν, που μετακινείται αργά σήμερα κατά μήκος της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ.

H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία υπέγραψε προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών προσβασιμότητας σε πολιτιστικούς χώρους. Λεπτομέρειες από την Βάσια Μπακετέα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Την απόκτηση του 26χρονου Τούρκου σέντερ Ομέρ Γιουρ τσεβέν για τα επόμενα δύο χρόνια ανακοίνωσε επίσημα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το βράδυ. 31 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα