back to top
26.3 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

26.3 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

H κακοκαιρία χτυπά και την Αττική. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά του λεκανοπεδίου ,ενώ  σε αρκετές περιοχές παρατηρούνται διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Ίλιον αλλά  και στο κέντρο της Αθήνας. Πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και για τις επόμενες ώρες συνιστάται προσοχή και περιορισμός στις μετακινήσεις. Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται και στην Εύβοια. Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός .

«Τα ισχυρότερα φαινόμενα σήμερα θα σημειωθούν στη Βόρεια Ελλάδα σημείωσε στον Αθήνα 984 ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι τέσσερις πυρκαγιές σε περιοχές των Δήμων Κύμης- Αλιβερίου και Ερέτριας στην Εύβοια,που προκλήθηκαν ,λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας. Μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση στο Μίστρο Ευβοίας.

Στο 3,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο ,από 3% που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, ενώ άγγιξε το 2,2% στην ευρωζώνη.

Υπ ατμόν για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση. Τα αντιπλημμυρικά έργα για τη Θεσσαλία, παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός, την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στη Λάρισα.

«Σήμερα πιστώθηκαν οι πόροι του προγράμματος και την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές της Πρώτης Κρατικής Αρωγής» στους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική, ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα.

Την Κυριακή το πιθανότερο ανακοινώνονται τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου. Οι τιμές χονδρικής αναμένεται να παραμείνουν υψηλές, στα ίδια περίπου επίπεδα με του Αύγουστο.

Ορκίστηκε βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου, μετά την παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου, με φόντο το κλίμα έντασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

“Οποιος θέλει μπορεί να θέσει θέμα μομφής στην Κεντρική Επιτροπή”, δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Ευάγγελος Αντώναρος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

“Είναι εκφυλιστικά αλλά προβλέψιμα φαινόμενα αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν σχέση με την Αριστερά” επισήμανε επίσης στο σταθμό μας η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν απότοκο  της στροφής που έκανε το κόμμα το καλοκαίρι του 2015 .

 

“Πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα η συγκρότηση ενός αριστερού, προοπτικού μετώπου” δήλωσε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το μέτωπο δεν μπορεί να προκύψει μέσω της συνεργασία των υπαρχόντων σχηματισμών.

 

Με περιοδείες και παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , ενόψει της μάχης του Οκτωβρίου

Την Κομοτηνή επισκέπτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Φιλοδοξούμε να είμαστε κυβερνητική λύση. γιατί αυτό αναζητά ο ελληνικός λαός. Παντού συναντώ απελπισία και απογοήτευση από την εκτεταμένη διαφθορά, η οποία χαρακτηρίζει και τη σημερινή κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης , ο οποίος  συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κομοτηνής.

Εντολή να γίνει ο τεχνικός έλεγχος από πιστοποιημένο μηχανικό στο μοιραίο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, έδωσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, έπειτα από το αίτημα της οικογένειας του.

 

Ένα ακόμη πλέγμα τοποθετήθηκε το πρωί στον Ξηριά λίγο πριν την εκβολή του στον Παγασητικό για τη συγκράτηση των νεκρών ψαριών που πλέον εκτείνονται σε μία απόσταση 150-200 μέτρων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, ενώ και οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μέσω drones είναι σοκαριστικές.

 

Στο Βόλο θα βρεθεί την Δευτέρα θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος Κασσελάκης, για αυτοψία στις περιοχές που πλήττονται από την περιβαλλοντική καταστροφή.

 

Την προφυλάκιση του 36χρονου πυροσβέστη αποφάσισε ο Εισαγγελέας για ενδοοικογενειακή βία κατ΄ εξακολούθηση. Σε βάρος του 36χρονου έχουν αποδοθεί οι κατηγορίες για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή απειλή ενώπιον ανηλίκου. Ο 36χρονος από το 2020 μέχρι το 2023 είχε απασχολήσει άλλες τέσσερις φορές την αστυνομία με καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, τόσο από την τωρινή, όσο και από την προηγούμενη σύντροφο του. Από το πυροσβεστικό σώμα τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα στα δημοτικά κολυμβητήρια του Δήμου Αθηναίων.

Σε εξέλιξη ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με βόμβες ολίσθησης στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Πριν από λίγο σε αναρτήσεις στο Τέλεγκραμ αναφέρθηκε η τέταρτη επιδρομή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Χαρκόβου, σε μία από τις επιθέσεις  επλήγησαν μη στρατιωτικές υποδομές στο κεντρικό τμήμα της πόλης.

Νωρίτερα ο αρχιστράτηγος Όλεξαντρ Σίρσκι ενημέρωσε τον πρόεδρο Ζελένσκι για την κατάσταση στο Ποκρόφσκ στο ανατολικό μέτωπο στο Ντονέτσκ, όπου προωθούνται οι ρώσοι, αλλά και για τη συνεχιζόμενη προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ.

 

Τους αντιπάλους τους στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ μαθαίνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, στην αντίστοιχη του Κόνφερενς ο Παναθηναικός.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες ,οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρές αναμένονται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί στο Γκάζι Δελτι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα