back to top
25.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας βρέθηκε το μεσημέρι η Αττική, όπου σημειώθηκαν βροχές, και καταιγίδες, που συνοδεύτηκαν από κεραυνούς, αλλά και χαλάζι. 15 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική ,για απάντληση υδάτων, κυρίως στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού, του Ιλίου, της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου. Σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν και διακοπές ρεύματος. Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται και στην Εύβοια. Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός

Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της καταιγίδας που έπληξε νωρίτερα την Αττική, παρατηρούνται στο ανοδικό ρεύμα της Αθηνών- Λαμίας από την Πέτρου Ράλλη έως τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ενώ στο καθοδικό ρεύμα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από την Κηφισιά μέχρι τον Κόκκινο Μύλο .

Επίσης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες σε Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι.

Τρία αυτοκίνητα συγκρουστήκαν στην Παραλιακή με αποτέλεσμα το ένα να αναποδογυρίσει. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρο ΕΚΑΒ.

 

Σε εξέλιξη είναι δύο πυρκαγιές στα Καλύβια Θορικού Αττικής ,που προκλήθηκαν εξαιτίας κεραυνών . Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν να τις θέσουν υπό έλεγχο .

Μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση στο Μίστρο Ευβοίας.

Υπ ατμόν για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση.

Τα αντιπλημμυρικά έργα για τη Θεσσαλία, παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός, την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στη Λάρισα.

 

Την Κυριακή το πιθανότερο ανακοινώνονται τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου. Οι τιμές χονδρικής αναμένεται να παραμείνουν υψηλές, στα ίδια περίπου επίπεδα με του Αύγουστο.

 

 

“Οποιος θέλει μπορεί να θέσει θέμα μομφής στην Κεντρική Επιτροπή”, δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο Ευάγγελος Αντώναρος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο το κλίμα έντασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

“Είναι εκφυλιστικά αλλά προβλέψιμα φαινόμενα αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν σχέση με την Αριστερά” επισήμανε επίσης στο σταθμό μας η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν απότοκο  της στροφής που έκανε το κόμμα το καλοκαίρι του 2015 .

 

“Πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα η συγκρότηση ενός αριστερού, προοδευτικού μετώπου” δήλωσε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το μέτωπο δεν μπορεί να προκύψει μέσω της συνεργασίας των υπαρχόντων σχηματισμών.

 

Με περιοδείες και παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , ενόψει της μάχης του Οκτωβρίου.

Την Κομοτηνή επισκέπτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Φιλοδοξούμε να είμαστε κυβερνητική λύση. Γιατί αυτό αναζητά ο ελληνικός λαός. Παντού συναντώ απελπισία και απογοήτευση από την εκτεταμένη διαφθορά, η οποία χαρακτηρίζει και τη σημερινή κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης , ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κομοτηνής.

 

Στο 3,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο ,από 3% που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, ενώ άγγιξε το 2,2% στην ευρωζώνη.

 

Εντολή να γίνει ο τεχνικός έλεγχος από πιστοποιημένο μηχανικό στο μοιραίο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, έδωσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, έπειτα από αίτημα της οικογένειας του.

 

 

Στην τοποθέτηση και δεύτερου πλέγματος στον Ξηριά, στον Βόλο, λίγο πριν την εκβολή του στον Παγασητικό Κόλπο, προχωρούν οι αρχές, για τη συγκράτηση των νεκρών ψαριών έως ότου τα περισυλλέξουν.Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, ενώ και οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μέσω drones είναι σοκαριστικές.  Στο Βόλο θα βρεθεί την Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Στέφανος Κασσελάκης, για αυτοψία στις περιοχές που πλήττονται από την περιβαλλοντική καταστροφή.

 

Την προφυλάκιση του 36χρονου πυροσβέστη αποφάσισε ο Εισαγγελέας για ενδοοικογενειακή βία κατ΄ εξακολούθηση. Σε βάρος του 36χρονου έχουν αποδοθεί οι κατηγορίες για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή απειλή ενώπιον ανηλίκου. Ο 36χρονος από το 2020 μέχρι το 2023 είχε απασχολήσει άλλες τέσσερις φορές την αστυνομία με καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, τόσο από την τωρινή, όσο και από την προηγούμενη σύντροφο του. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

 

Πριν από λίγο, ο  ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πάντως ότι έβαλε τέλος στην επιχείρησή του σε περιοχές της νότιας και κεντρικής Λωρίδας της Γάζας. Υποστηρίζει ότι σκότωσε «τουλάχιστον 250 τρομοκράτες» σε διάστημα ενός μήνα.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τους αντιπάλους τους στις ευρωπαικές διοργανώσεις έμαθαν Ολυμπιακός ,ΠΑΟΚ και Παναθηναικός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα