back to top
25.7 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

25.7 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές καταιγίδες που συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και έντονη κεραυνική δραστηριότητα πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας.

Πριν από λίγο, μήνυμα από το 112 έλαβαν κάτοικοι των Τρικάλων προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στην περιοχή λόγω έντονης χαλαζόπτωσης.

Το κύμα της κακοκαιρίας χτύπησε και την Αττική, με ισχυρές βροχές, ενώ έπεσε χαλάζι και στο κέντρο της Αθήνας.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ αναφέρθηκαν και διακοπές ρεύματος στο λεκανοπέδιο.

Επίσης, προκλήθηκε καθίζηση στην οδό Χαλκίδος στα ‘Ανω Πατήσια, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί ένα αυτοκίνητο. Ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στο σημείο είχαν πραγματοποιηθεί πρόσφατα εργασίες από συνεργεία του Οργανισμού Κοινής Ωφέλειας και πως συνεργεία των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών έσπευσαν άμεσα στην περιοχή και οριοθέτησαν τον χώρο για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπήρξε επικοινωνία με την εταιρεία που εκτέλεσε τις εργασίες προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωση του πολίτη του οποίου το αυτοκίνητο παρασύρθηκε.

«Ο έγκαιρος καθαρισμός των φρεατίων της πόλης περιόρισε τα προβλήματα, καθώς από την αρχή του έτους έχουν καθαριστεί 14.700 φρεάτια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην Αττική η Πυροσβεστική δέχθηκε 29 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 6 για κοπές δένδρων ενώ προχώρησε και σε απεγκλωβισμό 14 ατόμων από ανελκυστήρες λόγω διακοπής ρεύματος, κυρίως στα νότια προάστια.

Παράλληλα η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για την μεταφορά σε ασφαλές σημείο 6 ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί, οι περισσότεροι με στα οχήματά τους.

Λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας εκδηλώθηκαν 24 πυρκαγιές στην Αττική που αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Νέες συστάσεις από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

 

Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές σε δασική έκταση στο Κερατσίνι και στον ‘Αγιο Βασίλειο στη Βοιωτία. Στο Κερατσίνι, όπου οι φωτιά εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικίες.

Στο άλλο μέτωπο, στον Άγιο Βασίλειο Βοιωτίας η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Λίγο πριν από τις 6 πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του παλιού λατομείου κοντά στο φράγμα Γαδουρά στη Ρόδο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καίγονται ελαιόδεντρα και ξερόχορτα, ενώ έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής λόγω και των ανέμων που πνέουν στο νησί, ώστε να μην πάρει διαστάσεις.

Υπό μερικό έλεγχο οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στα Καλύβια Θορικού λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.

 

Σε υψηλό επίπεδο στο 3,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Αύγουστο, από 3% που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat. Αντιθέτως στην Ευρωζώνη άγγιξε το 2,2% από 2,6 που ήταν τον Ιούλιο.

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. «Όποιος θέλει μπορεί να θέσει θέμα μομφής στην Κεντρική Επιτροπή», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Ευάγγελος Αντώναρος, στέλεχος του κόμματος.

«Είναι εκφυλιστικά αλλά προβλέψιμα φαινόμενα αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν σχέση με την Αριστερά», σχολίασε επίσης στον σταθμό μας η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν απότοκο  της στροφής που έκανε το κόμμα το καλοκαίρι του 2015 .

«Πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα» χαρακτήρισε την συγκρότηση ενός αριστερού, προοδευτικού μετώπου, με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό το μέτωπο δεν μπορεί να προκύψει μέσω της συνεργασίας των υπαρχόντων σχηματισμών.

 

Στο θέμα του εκπαιδευτικού της Ρόδου που κοιμόταν στο αυτοκίνητό του καθώς αντιμετώπιζε θέμα στέγασης, αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την εκπαιδευτικό βρέθηκε λύση με την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. «Το πρόβλημα της στέγασης των δασκάλων και των καθηγητών μας που πηγαίνουν να υπηρετήσουν εκτός Αθηνών δεν μπορεί να είναι ζήτημα που λύνεται από τους ίδιους τους πολίτες. Είναι ζήτημα για το οποίο πρέπει να μεριμνά η ίδια η Πολιτεία», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει: «Γι’ αυτό, απέναντι στην απάθεια της κυβέρνησης ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα στέγασης για εκπαιδευτικούς, σώματα ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις, σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές».

 

Στην διεθνή επικαιρότητα: Εκρήξεις σημειώνονται την τελευταία ώρα στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, ενώ νωρίτερα από τη ρωσική βομβιστική επίθεση στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της χώρας, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 28 τραυματίστηκαν. Τραυματίες αναφέρθηκαν και από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι τουλάχιστον 300 Ρώσοι μισθοφόροι της Ταξιαρχίας «Μεντβέντι» εγκατέλειψαν την Μπουρκίνα Φάσο και επέστρεψαν στη Ρωσία για να συνδράμουν στην άμυνα του Κουρσκ.

 

Επίσκεψη του Ούγγρου υπ. Εξωτερικών, Πίτερ Σιγιάρτο στη Ρωσία. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Gazprom θέματα που αφορούν στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ουγγαρίας. Η επίσκεψη ενδέχεται να αυξήσει τις εντάσεις ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τη Βουδαπέστη, η οποία θεωρεί ότι χωρίς το ρωσικό αέριο είναι επισφαλής ενεργειακά. «Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, αλλά φυσικής και μαθηματικών» δήλωσε ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας με ανάρτησή του στο Facebook.

 

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Τις αντιπάλους τους στην League Phase του Europa League έμαθαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και στην League Phase του Europa Conference League ο Παναθηναϊκός μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα στο Μονακό.

ΖΩΝΤΑΝΟ – ΧΑΝΙΑΣ

 

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται αύριο το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. -27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα