back to top
26.6 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά την Κυριακή στη Γάζα, η τριήμερη εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς η τριήμερη κατάπαυση πυρός.
Υπενθυμίζεται ότι στη Γάζα αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα πολιομυελίτιδας μετά από 25 χρόνια.
Ο ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η UNICEF είχαν αναφέρει προ ημερών πως έχουν οργανώσει σχέδιο για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών σε όλη τη Γάζα.

«Ναυτική δύναμη της ευρωπαϊκής επιχείρησης Ασπίδες θα συνοδεύσει και θα προστατεύσει το ελληνικό πετρελαιοφόρο «Σούνιον», το οποίο επλήγη από τους αντάρτες Χούθι ώστε να αποφευχθεί οικολογική καταστροφή», δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.
Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 150.000 τόνους αργού πετρελαίου από το Ιράκ με προορισμό το λιμάνι της Κορίνθου όταν χτυπήθηκε από τους Χούθι.

Οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι χαλαζοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το προσεχές τριήμερο. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84, σήμερα θα είναι η δυσκολότερη ημέρα για την Αττική.

Η αστάθεια έχει ήδη ξεκινήσει με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει στην κεντρική Πελοπόννησο. Περισσότεροι από 20.000 κεραυνοί έπεσαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με το meteo.gr το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος βροχής καταγράφηκε στο Καλέντζι Αχαΐας.

Έντονα καιρικά φαινόμενα και στη Θεσσαλονίκη, όπου η Πυροσβεστική κλήθηκε σε δέκα περιπτώσεις για πτώσεις δέντρων, κυρίως στην περιοχή του Λαγκαδά.

Σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου αναφέρει πως «παρότι το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ κάνει λόγο για επιδείνωση καιρού- όχι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα- δεν συντρέχει λόγος έκδοσης μηνυμάτων από το 112».

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Πυροσβεστική, αστυνομία και στρατός για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.
Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
Κλειστή για προληπτικούς λόγους η παλαιά εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος της Αιγιάλειας.

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης που -σύμφωνα με το υπ. Παιδείας- θα βελτιώσουν την διδακτική διαδικασία και τη ζωή των μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου.
Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν 10.000 νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, εφαρμογή του ψηφιακού φροντιστηρίου, απαγόρευση της χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία και αυτόνομες τάξεις για απομακρυσμένες περιοχές.
Επίσης, αλλάζει ο κανονισμός λειτουργίας των σχολείων που προβλέπει αυστηρότερα παιδαγωγικά και πειθαρχικά μέτρα ακόμη και πενθήμερη αποβολή.
«Η εκπαίδευση είναι καθολικό αγαθό κι όχι προνόμιο για λίγους. Κι αυτή είναι μια αξία που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να υπηρετήσει», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Παρά την ανακοίνωση των 10.000 νέων μόνιμων διορισμών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε κατάργηση τμημάτων στα σχολεία και αύξηση των μαθητών ανά τμήμα», τόνισε ο αρμόδιος συντονιστής Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης.
«Η κυβέρνηση, όσο κι αν προσπαθεί να προσδώσει σύγχρονο στίγμα στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί, ο εκπαιδευτικός κόσμος γνωρίζει καλά ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στρέφεται το ενδιαφέρον, με φόντο το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος. Ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση κατά της Αθηνάς Λινού. Την κατηγορεί ότι κρύβει σελίδες που την ενοχοποιούν από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΑΜΚΕ «Πρόληψις». Επίσης, προσθέτει ότι «κατά παράβαση όλων των νόμιμων διαδικασιών η κυρία Λινού έφτασε να εισπράττει 1 εκ. ευρώ κάθε χρόνο από το 2021 και εξής».

Τα ακανθώδη ζητήματα που δυσκολεύουν τις ευρωτουρκικές σχέσεις, όπως είναι το Κυπριακό και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας που είχαν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, με τον Τούρκο ομόλογό τους, Χακάν Φιντάν, σήμερα στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κ. Φιντάν, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια που προσκαλείται ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε άτυπο Συμβούλιο της ΕΕ.Πρόσθεσε ότι συζητήθηκε ιδιαιτέρως το Κυπριακό ζήτημα, ενώ ερωτηθείς αν η Τουρκία ζήτησε την επανεκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας απάντησε πως η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα και θα συνεχίσει να είναι και επομένως το αίτημά της για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι κατανοητό. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν τέθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων από τουρκικής πλευράς.

Είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποσύνδεση του Κυπριακού από την όποια πρόοδο μπορεί να προκύψει στο ζήτημα των ευρωτουρκικών, τόνισε ο κύπριος υπουργός εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος τονίζοντας πως η κυπριακή πλευρά είναι «απόλυτα ικανοποιημένη» από την «προσέγγιση των άλλων κρατών μελών επί του ζητήματος».

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κομνηνά Εορδαίας Κοζάνης. Μαίνεται σε δύο μέτωπα η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην κορυφογραμμή του όρους Όθρυς κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η περιοχή είναι δυσπρόσιτη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.
Συνολικά 53 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Κυρίως λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση:
Την πρόκρισή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με σκορ 0-2 της Σάμροκ Ρόβερς στο Δουβλίνο και έχοντας επικρατήσει με 4-0 στην Τούμπα συνεχίζει στη διοργάνωση.
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τη Λανς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ανέτρεψε το εις βάρος του 2-1 στη Γαλλία και προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του Κόνφερνς Λιγκ

ΚΑΙΡΟΣ:
Βροχές από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το βράδυ. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.- 27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα