back to top
26.3 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

26.3 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Το Κρεμλίνο δεν ανησυχεί για ενδεχόμενη σύλληψη του Πούτιν στη Μογγολία

Διαβάστε επίσης

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί για ενδεχόμενη σύλληψη του Βλαντίμιρ Πούτιν, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), κατά την προσεχή επίσκεψή του στη Μογγολία, μια χώρα που είναι μέλος του ΔΠΔ και θα μπορούσε να τον συλλάβει, όταν βρεθεί στο έδαφός της.

«Δεν υπάρχει ανησυχία. Έχουμε έναν εξαιρετικό διάλογο με τους Μογγόλους φίλους μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως «βέβαια, όλες οι πτυχές της επίσκεψης έχουν προετοιμαστεί προσεκτικά».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται στις 3 Σεπτεμβρίου στη Μογγολία, πρώτη επίσκεψή του στο έδαφος ενός κράτους που έχει υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης μετά την έκδοση από το ΔΠΔ εντάλματος σύλληψης σε βάρος του τον Μάρτιο του 2023.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ακόμη ότι το γραφείο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει κάνει οποιεσδήποτε συμφωνίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Telegram Πάβελ Ντούροφ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως, εξ όσων γνωρίζει, ο Πούτιν δεν έχει συναντήσει ποτέ τον Ντούροφ.

Γάλλος δικαστής απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Ντούροφ την Τετάρτη για φερόμενη συνέργεια στη διαχείριση μιας πλατφόρμας που επιτρέπει παράνομες συναλλαγές, εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, διακίνηση ναρκωτικών και απάτη.

Ο δικηγόρος του Ντούροφ είπε χθες, Πέμπτη, πως είναι παράλογο να υποτεθεί πως ο γεννημένος στη Ρωσία επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για οποιαδήποτε εγκλήματα διαπράχθηκαν στην εφαρμογή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως οι έρευνες για διαφθορά σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων στον τομέα της άμυνας περιλαμβάνουν «σοβαρές κατηγορίες» που θα οδηγήσουν σε δίκες στα δικαστήρια.

Στρατιωτικό δικαστήριο στη Μόσχα έθεσε υπό κράτηση αυτή την εβδομάδα τον Πάβελ Ποπόφ, πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, ως ύποπτο για απάτη, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά ερευνών για διαφθορά σε βάρος αξιωματούχων που συνδέονται με τον πρώην υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις έρευνες, ο Πεσκόφ είπε: «Πράγματι, απαγγέλλονται σοβαρές κατηγορίες.

»Αυτή είναι η συστηματική εργασία των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για περισσότερες λεπτομέρειες. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, θα υπάρξει δίκη».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα