back to top
26.3 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

26.3 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Ζ. Μακρή: Οι 10.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ξεπερνούν ακόμα και τις δικές μας προσδοκίες

Διαβάστε επίσης

Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης φέρνει η νέα σχολική χρονιά.  Στις 16 Σεπτεμβρίου κάνει πρεμιέρα το ψηφιακό φροντιστήριο το οποίο αφορά χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, η υφυπουργός, Παιδείας αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Ζέττα Μακρή τόνισε μεταξύ άλλων, ότι κάθε υποψήφιος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ζωντανά απογευματινές παραδόσεις για το σύνολο της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα, από τους 98 εκπαιδευτικούς που έχουν αναλάβει την ενισχυτική διδασκαλία.

«Θα υπάρχουν δύο ψηφιακά φροντιστήρια. Το ένα από την Ε’ Δημοτικού μέχρι τη Β’ Λυκείου, που θα είναι ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία, δηλαδή με βίντεο και είναι δωρεάν και ποιοτικό.
Το δεύτερο ψηφιακό φροντιστήριο αφορά τη Γ’ Λυκείου, όπου 98 εκπαιδευτικοί άν αυξηθούν οι απαιτήσεις θα αυξηθούν και εκπαιδευτικοίθα κάνουν ψηφιακή σύγχρονη διδασκαλία για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, προσφέροντας εντελώς δωρεάν σε όλους τους μαθητές ζωντανές απογευματινές παραδόσεις για το σύνολο της εξεταστέας ύλης.

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: «Οι 10.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ξεπερνούν ακόμα και τις δικές μας προσδοκίες. Αυτοί οι νέοι διορισμοί προστίθενται στους σχεδόν 30.000 διορισμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την αρχή της προηγούμενης τετραετίας. Άρα καλύπτουμε τις ανάγκες των εκπαιδευτικών για μόνιμες θέσεις. Αυτή την περίοδο, γίνεται ένας εξορθολογισμός των τμημάτων, ώστε και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού να είναι η καλύτερη δυνατή».

Ειδική αγωγή: «Θα πάρουμε φέτος 8πλάσιους επαγγελματίες για να καλυφθούν οι ανάγκες της ειδικής αγωγής. Θέλουμε κάθε παιδί να έχει την παράλληλη στήριξη που χρειάζεται».

Στέγαση εκπαιδευτικών: «Για τη στέγαση δασκάλων και καθηγητών χρειάζεται μια καλή συνεργασία και με την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει δηλαδή να μεριμνήσουν οι Δήμοι ώστε να αξιοποιήσουν τα κτίρια τους για τη στέγαση των εκπαιδευτικών».

Κινητά τηλέφωνα: «Η χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα του μαθήματος είναι κάτι που συνέβαινε και δεν υπήρχαν και συνέπειες. Στο εξής ο μαθητής θα μπορεί να φέρνει το κινητό τηλέφωνο στο σχολείο, αλλά θα πρέπει να το έχει στην τσάντα του κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής ημέρας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα