back to top
21.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιητικό μήνυμα για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων από το μεσημέρι σήμερα και το απόγευμα έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτοικοι και επισκέπτες της Πελοποννήσου.

Στο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, αναφέρεται ότι τις επόμενες ώρες, θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στο ίδιο μήνυμα, καλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των φαινομένων. Έντονα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν και σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα επηρεαστεί από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Η Αττική θα επηρεαστεί τις επόμενες ώρες.

Καταδίωξη εκτυλίχθηκε στο Κερατσίνι με οδηγό μηχανής να «ξεφορτώνεται» τσάντα με χειροβομβίδες. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το πρωί Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα σε μηχανή να σταματήσει για έλεγχο στην περιοχή του Κερατσινίου. Ο αναβάτης δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη των Αστυνομικών και μαζί με ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στη μηχανή ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν. Οι Αστυνομικοί τους ακολούθησαν και στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πλάτωνος τα άτομα πέταξαν στο δρόμο ένα τσαντάκι το οποίο είχε μέσα τέσσερις χειροβομβίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από αυτές, το τσαντάκι είχε ένα περίστροφο και ένα πτυσσόμενο γκλοπ. Επίσης είχε μέσα και την ταυτότητα του συνεπιβάτη της μηχανής και έτσι τον ταυτοποίησαν.

Στο Ρέθυμνο άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας και του λιμενικού για τον εντοπισμό της 65χρονης με καταγωγή από την Γερμανία η οποία αγνοείται από χθες το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ Πρασονησιού και Τριόπετρας. Ο σύζυγός της ειδοποίησε τις αρχές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα κηρύχθηκε ο δήμος Βόλου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από θαλάσσια ρύπανση με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κόλπο. Αύριο θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αποκομιδή των νεκρών ψαριών, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Θερμά συγχαρητήρια στην Χριστίνα Γκέντζου απευθύνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα «X». Η Χριστίνα Γκέντζου κατέκτησε, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 65κ (Κ44) στο Τάε Κβον Ντο. Συγχαρητήρια στην Χριστίνα Γκέντζου και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με 3 αγώνες ανοίγει σήμερα η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στις 7 και μισή παίζουν Λαμία- Ολυμπιακός, στις 8 Άρης – Αστέρας Τρίπολης και στις 10 Παναιτωλικός- Πανσερραϊκός.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.
29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα