27.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

27.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης.

Ο Δάνης Κατρανίδης είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τον χώρο της υποκριτικής καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Ήταν απόφοιτος (1971) της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να πιάσει όσους ευθύνονται για τον θάνατο των έξι ομήρων οι σοροί των οποίων ανακτήθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Στη δήλωσή του ο Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ έχει δεσμευθεί στην επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων και στη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ. «Όποιος δολοφονεί ομήρους — δεν θέλει συμφωνία», είπε ο Νετανιάχου.

Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας θα βρεθεί αύριο ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να εστιάσει στη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων καθώς επίσης στην αντιπλημμυρική θωράκιση και τα έργα αποκατάστασης των δομών υγείας, του οδικού δικτύου και των σχολικών μονάδων. Στο μεταξύ μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που επηρεάστηκαν δυσμενώς από το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο δρομολογούνται την επόμενη περίοδο.

Βαθαίνει το χάσμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ στο κάδρο μπαίνει και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Λίγες μέρες πριν την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στην REAL NEWS της Κυριακής καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ‘’τοποθετηθεί ο ίδιος χωρίς κύκλους και διαρροές’’ . Την ίδια ώρα ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται ανυποχώρητος στο ζήτημα αλλαγής σκυτάλης στην ηγεσία του κόμματος και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ θα είναι όσοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν ενταχθούν στο σύστημα πληρωμών IRIS. Το κινητό τηλέφωνο των υπόχρεων θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με επαγγελματικό λογαριασμό. Η προθεσμία για την ένταξη στο σύστημα λήγει αύριο Δευτέρα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ: Στις 19:00 παίζουν Λεβαδειακός – ΑΕΚ, 19:30 Βόλος – ΟΦΗ, 20:30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και στις 22.00 Καλλιθέα – Παναθηναϊκός.

ΚΑΙΡΟΣ στην Αττική

Tοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα