back to top
30.2 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

30.2 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας θα βρεθεί αύριο ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να εστιάσει τόσο στη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων όσο και στην αντιπλημμυρική θωράκιση, την αποκατάσταση των δομών υγείας, του οδικού δικτύου και των σχολικών μονάδων. Στο μεταξύ μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που επηρεάστηκαν δυσμενώς από το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο δρομολογούνται την επόμενη περίοδο. 

Λίγες μέρες πριν τη κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ το ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης, με μακροσκελή ανάρτηση του στα social, θέτει εκ νέου θέμα αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα: ‘’ Η πολιτική του ενός ανδρός αρχή που δεν έχει πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό, των ασύνδετων βιντεακιων στα σοσιαλ, της επίδειξης της προσωπικής ζωής ,των προσωπικών επιλογών και του πλούτου σκεπάζουν οτιδήποτε σωστό εκφωνείται ως θέση γιατί δεν το ακούει η κοινωνία’’ αναφέρει μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και επισημαίνει ότι θα είναι ‘’παρών’’ στην ΚΕ του κόμματος  6-7 Σεπτεμβρίου που -όπως υπογραμμίζει – θα κρίνει πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.  

Αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ θα είναι όσοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν ενταχθούν στο σύστημα πληρωμών IRIS, μέχρι αύριο, οπότε και λήγει η προθεσμία.  

“Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να πιάσει όσους ευθύνονται για τον θάνατο των έξι ομήρων οι σοροί των οποίων ανακτήθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας” δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.  «Όποιος δολοφονεί ομήρους — δεν θέλει συμφωνία», είπε ο χαραλτηριστικά. 

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ,  Γιαΐρ Λαπίντ, ζήτησε σήμερα την πραγματοποίηση απεργίας για να πληγεί η οικονομία της χώρας ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε μερική κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια η εκστρατεία εμβολιασμών περίπου 640.000 παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας, η οποία ξεκίνησε σήμερα. Οι εχθροπραξίες θα σταματούν για τουλάχιστον οκτώ ώρες για τρεις ημέρες. 

 Σε 22 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα, όταν περίπου 250 μέλη των ομάδων ‘’Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» και «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων’’ παρά την απαγόρευση των αρχών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, κι άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα στις διμοιρίες των ΜΑΤ που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.  

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης. Ο Δάνης Κατρανίδης είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τον χώρο της υποκριτικής καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ήταν απόφοιτος (1971) της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης.  Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου. Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» και στο Θεατρικό Εργαστήρι «Βασίλης Διαμαντόπουλος». 

“Ο Δάνης Κατρανίδης υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός, που αφήνει πίσω του διακριτό στίγμα, αξιοποιώντας στο έπακρο το ταλέντο του και τελειοποιώντας τα εκφραστικά του μέσα” δήλωσε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πληροφορούμενη τον θάνατο του Δάνη Κατρανίδη. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ: Στις 19:00 παίζουν Λεβαδειακός – ΑΕΚ, 19:30 Βόλος – ΟΦΗ, 20:30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και στις 22.00 Καλλιθέα – Παναθηναϊκός.  

ΚΑΙΡΟΣ στην Αττική 

Tοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τις επόμενες ώρες, κυρίως στα ορεινά. Αύριο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21ναν έως 32 βαθμούς Κελσίου.  

29.5 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα