back to top
26.6 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

26.6 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ιστορική άνοδο καταγράφει η ακροδεξιά στη Γερμάνια, για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο: Το ακροδεξιό εξτρεμιστικό κόμμα AFD  , σύμφωνα με τα exit polls-  είναι πρώτο στις τοπικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στα κρατίδια της  Θουριγγίας και της Σαξωνίας. Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης Σολτς -Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι- Φιλελεύθεροι κινούνται σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά. 

Σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας. Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από αυτές 29 αντιμετωπίστηκαν άμεσα.  

Το κυβερνητικό σχέδιο υπό τον τίτλο ‘’Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», αναμένεται να παρουσιάσει αύριο από το Δημαρχείο του Κιλελέρ ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί διαδοχικά  τη Φαρκαδόνα, τη Μεταμόρφωση, τον Παλαμά και το Μουζάκι Καρδίτσας. 

Στο μεταξύ δρομολογούνται μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που επηρεάστηκαν δυσμενώς από το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο. 

Λίγες μέρες πριν τη κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ το ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης, με μακροσκελή ανάρτηση του στα social, θέτει εκ νέου θέμα αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα: ‘’ Η πολιτική του ενός ανδρός αρχή χωρίς πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό, των ασύνδετων βιντεο στα σοσιαλ, της επίδειξης της προσωπικής ζωής  και του πλούτου σκεπάζουν οτιδήποτε σωστό εκφωνείται ως θέση γιατί δεν το ακούει η κοινωνία’’ αναφέρει μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και επισημαίνει ότι θα είναι ‘’παρών’’ στην ΚΕ του κόμματος  6-7 Σεπτεμβρίου που -όπως υπογραμμίζει – θα κριθούν πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.  

Λάδι στη φωτιά ρίχνει με ανάρτησή της, η Ζανέτ Τσίπρα, αδερφή του πρώην πρωθυπουργού και μέλος της ΚΕ του κόμματος: «Το πολιτικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσε’’  λέει και καταλήγει λέγοντας πως ‘’χρειάζεται αναμόρφωση και αναδιάρθρωση όλου του προοδευτικού χώρου. Χωρίς σηπτικές δεξαμενές-βόθρους’’ προφανώς σχολιάζοντας την πισίνα του κ Κασσελάκη στις Σπέτσες. 

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης με συνέντευξή του στην REAL NEWS καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ‘’μιλήσει ο ίδιος καθαρά και ανοιχτά και όχι μέσω κύκλων και διαρροών” οι οποίοι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ‘’συρρικνώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας”. 

Αναβρασμός στο Ισραήλ μετά την ανάκτηση 6 νεκρών ομήρων, μεταξύ τους ένας Αμερικανός πολίτης.. «Όποιος δολοφονεί ομήρους — δεν θέλει συμφωνία» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου.. ‘’Η Χαμάς θα πληρώσει για τα εγκλήματά της’’ δεσμεύτηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Σοκαρισμένοι από τη δολοφονία των ομήρων δήλωσαν ο Ύπατος εκπρόσωπος εξωτερικών της ΕΕ και ο Βρετανός πρωθυπουργός κκ Μπορέλ και Στάρμερ αντίστοιχα.. 

Η ισραηλινή αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να μην επιμένει στην παραμονή ισραηλινών στρατευμάτων στον λεγόμενο διάδρομο της Φιλαδέλφειας, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τηΧαμάς για την επιστροφή  των υπόλοιπων ομήρων.. Την ίδια ώρα,  σε πάνδημη αντικυβερνητική απεργία καλεί τους πολίτες το ισχυρότερο συνδικάτο της χώρας. 

Ξεκίνησε η 3ημερη μερική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, , προκειμένου ο ΟΗΕ να πραγματοποιήσει την εκστρατεία εμβολιασμών κατά της πολιομυελίτιδας σε περίπου 640.000 παιδιών. Οι εχθροπραξίες θα σταματούν για τουλάχιστον οκτώ ώρες για τρεις ημέρες. 

Μετά την ανάπαυλα των ολυμπιακών αγώνων η πολιτική αβεβαιότητα που ξεκίνησε από τους βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου επανέρχεται στη Γαλλία, Ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν αναζητά πρωθυπουργό ευρείας αποδοχής για το λόγο αυτό θα έχει αύριο στο Μέγαρο των Ηλυσίων  διαδοχικές συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ αλλά και τους πρώην προέδρους Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί.  

Σοκ στην Ιταλία: 17χρονος ομολόγησε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα, την μητέρα και την 12χρονη αδερφή του, στο σπίτι της οικογένειας στην εύπορη περιοχή Παντέρνο Ντουνιάνο, στα βόρεια του Μιλάνο. 

Αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ θα είναι όσοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν ενταχθούν στο σύστημα πληρωμών IRIS, μέχρι αύριο, οπότε και λήγει η προθεσμία. 

Με πλήθος μηνυμάτων ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά το Δάνη Κατρανίδη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη για την υγεία του.. Ο Δάνης Κατρανίδης αποφοίτησε από τη δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη το 1971 και έκτοτε υπηρέτησε όλα τα είδη θέατρου, αφήνοντας ταυτόχρονα το στίγμα του τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση.. Συνεργάστηκε με όλους τους σπουδαίους της ελληνικής σκηνής, μεταξύ τους η Αλίκη Βουγιουκλάκη. “Υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός, αξιοποιώντας στο έπακρο το ταλέντο του και τελειοποιώντας τα εκφραστικά του μέσα.. Αφήνει πίσω του διακριτό στίγμα, ” δήλωσε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη  

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ: Αυτή την ώρα Λεβαδειακός – ΑΕΚ: 0-1 στο ημίχρονο,  

Βόλος – ΟΦΗ: 0 – 1 στο ημίχρονο,  

Στις 20:30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και  

Στις 22.00 Καλλιθέα – Παναθηναϊκός.  

ΚΑΙΡΟΣ στην Αττική 

 Αύριο γενικά αίθριος αύριο. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν το απόγευμα κυρίως στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21ναν έως 32 βαθμούς Κελσίου.  

28,6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα