back to top
31.4 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024

31.4 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Επτά μέτρα για εργαζόμενους, συνταξιούχους και επιχειρήσεις αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ. Παράλληλα, τα συνδικάτα προετοιμάζονται πυρετωδώς για την διοργάνωση των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί εντός των επομένων ημερών, προωθείται μεταξύ άλλων επίδομα προσωπικής διαφοράς 150 – 200 ευρώ κλιμακωτά για περίπου 700.000 συνταξιούχους ώστε να περιοριστεί κάπως η απώλεια που θα υποστούν, λόγω μη απορρόφησης της αύξησης που θα δοθεί σε όλες τις συντάξεις. Περισσότερες πληροφορίες στο athina984.gr.

Ο πρωθυπουργός στις 5 το απόγευμα παρουσιάζει το κυβερνητικό σχέδιο για τα έργα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, από το Δημαρχείο Κιλελερ, έναν χρόνο μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Προηγουμένως ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Φαρκαδόνα, τη Μεταμόρφωση, τον Παλαμά και το Μουζάκι Καρδίτσας.

Λήγει σήμερα η προθεσμία εγγραφής στο σύστημα άμεσων πληρωμών. Όσοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν ενταχθούν στο σύστημα πληρωμών IRIS, θα πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Στα επίπεδα των 16 λεπτών ανά κιλοβατώρα, κυμαίνονται οι χρεώσεις στα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση που θα ανακοινώσει εντός της ημέρας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος θα είναι κοντά στο 0,01 με 0,012 ευρώ/kWh, ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με εκείνο του Αυγούστου που ήταν στα 0,016 ευρώ/kWh. Αισθητά μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η ενίσχυση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Η η ενίσχυση θα καλύψει όλα τα νοικοκυριά -ανεξαρτήτως εισοδήματος- τις κύριες κατοικίες και τα εξοχικά, για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες. Περισσότερα στο athina984.gr

Επίσκεψη στον Βόλο, για αυτοψία στις περιοχές που πλήττονται από την περιβαλλοντική καταστροφή, μετά το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Στις 12:00 θα βρίσκεται στον ποταμό Ξηριά, εκεί όπου εκδηλώθηκε το πρόβλημα. Στη μια θα έχει σύσκεψη με φορείς της περιοχής, στο διοικητήριο στον Βόλο.

«Ηγετικό παρών» δηλώνει ο Π. Πολάκης εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας ότι από τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα κριθεί η πορεία του κόμματος και της χώρας.

Ταυτόχρονα αφήνει αιχμές για την έως τώρα πολιτική που ασκεί η ηγεσία του κόμματος, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας για άσκηση ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετεί το σκοπό της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πολιτική δεν γίνεται με ασύνδετα βίντεο στα social και επίδειξη της προσωπικής ζωής και του πλούτου’’ τόνισε μεταξύ άλλων στα σοσιαλ.

Μήνας καθοριστικών εξελίξεων ο Σεπτέμβριος για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ καθώς οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πολιτικό τους στίγμα ενόψει της εσωκομματικής κάλπης του Οκτωβρίου. Η διαφορά σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους, είναι ότι έχω εμπειρία και δυνατότητα να διασφαλίσω την ενότητα του κόμματος επειδή δεν έχω υποχρεώσεις και πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ ορθάνοιχτο, είπε πριν από λίγο μιλώντας στον σταθμό μας ο Παυλος Γερουλάνος.

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας και οι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014 επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη . Στο εδώλιο κάθισαν ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.Ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την ενοχή των κατηγορουμένων, ωστόσο οι δικαστές οι οποίοι έχουν και τον τελευταίο λόγο αποτιμησαν διαφορετικά τα στοιχεία της διαδικασίας και οδηγήθηκαν σε αθωωτική κρίση .

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους θα καλύψει η ψηφιακή κάρτα εργασίας εντός των επομένων ημερών, μετά την προγραμματισμένη επέκταση της σε τουρισμό και εστίαση. Η εφαρμογή του συστήματος, θα έχει αρχικά πιλοτικό χαρακτήρα και εκτιμάται ότι θα καλύψει περίπου 600.000 εργαζόμενους, κατά την επόμενη θερινή τουριστική περιοδο. Ήδη, η ψηφιακή κάρτα εργασίας, καλύπτει τουλάχιστον 800.000 εργαζόμενους, οι οποίοι κατά το μεγαλύτερο μέρος απασχολούνται στο λιανεμπόριο και τη βιομηχανία.

Εξετάζεται σήμερα από τις αλβανικές Αρχές το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούλιο ο Φρέντη Μπελέρη, κάτι που δικαιούται σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία εφόσον έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Πρωτοφανές περιστατικό χθες το βράδυ στην Πρέβεζα, στον χώρο που γινόταν η «Γιορτή της Σαρδέλας». Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μπροστά στα ματια εκατοντάδων πολιτών νέος άντρας -για άγνωστο λόγο- πλησίασε και χτύπησε τουλάχιστον δύο φορές με μαχαίρι μεσήλικα που διασκέδαζε με την οικογένειά του, τραυματίζοντάς τον στον κεφάλι και τον αυχένα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας τον τραυματία, όπου του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες. Αναζητείται ο δράστης.

Δραματική τροπή παίρνουν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή μετά τον εντοπισμό των άψυχων σωμάτων 6 ομήρων -ένας από αυτούς Αμερικανός υπήκοος- τα οποία ανέκτησε ο Ισραηλινός στρατός από τα τούνελ της Χαμάς στη Ράφα. Αναβρασμός στο Ισραήλ με επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου.

Ο Τζό Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η Χαμάς θα πληρώσει για τα εγκλήματά της, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την «αγανάκτησή» του για τον εντοπισμό των έξι ομήρων και ζήτησε «να σταματήσει ο πόλεμος».

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν το απόγευμα κυρίως στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα