back to top
23.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

23.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Η πρόοδος που έχει γίνει για την αποκατάσταση της πολύπαθης Θεσσαλίας και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός, σήμερα στη Φαρκαδόνα. Θα δαπανηθούν περισσότερα από 3 δις ευρώ για την ανασυγκρότηση της, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Μεταμόρφωση, τον Παλαμά και το Μουζάκι Καρδίτσας. Αυτή την ώρα ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει από το Δημαρχείο Κιλελέρ το κυβερνητικό σχέδιο για τα έργα ανασυγκρότησης της περιοχής.

Η παντελής απουσία όλων των υπευθύνων την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στη διάρκεια της οποίας βρήκαν μαρτυρικό θάνατο 104 άνθρωποι αναδείχθηκε και στη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας στο Εφετείο της Αθήνας. Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη.

Ανοιχτό θέμα παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση ο σεβασμός του Κράτους Δικαίου από την κυβέρνηση Ράμα, στην υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη, παρά την απόφαση του δικαστηρίου του Φιέρι για την αποφυλάκισή του με τον περιοριστικό όρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας με το αστυνομικό τμήμα. Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την αποφυλάκιση, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή δεν αναιρεί «όσα έχουν συμβεί με το κράτος δικαίου και θεμελιώδεις κανόνες».

 

Θέμα ευθυνών έθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στις περιοχές που πλήττονται από την περιβαλλοντική καταστροφή στο Βόλο, μετά το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο. O Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως αναμένει «επιτέλους από την κυβέρνηση αποπομπή όσων ευθύνονται για αυτήν εδώ την κατάσταση».

 

Μήνας καθοριστικών εξελίξεων ο Σεπτέμβριος για το ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος εντείνουν την προεκλογική δραστηριότητα, παρουσιάζοντας το πολιτικό τους στίγμα, ενόψει της μάχης του Οκτωβρίου.

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους, απευθύνει αύριο στις επτά και μισή στο Ζάππειο με ανάρτησή του στα social media, ο Χάρης Δούκας, με αφορμή την αυριανή επέτειο των 50 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Βολές κατά Ανδρουλάκη -μέσω του Αθήνα 984- από την Νάντια Γιαννακοπούλου. «Ο Νίκος Ανδρουλάκης διοικεί με δύο κολλητούς, το κόμμα, επιτέλους οφείλει να λειτουργήσει θεσμικά και δημοκρατικά» τόνισε.

«Χρειάζεται προσωπικότητα με εμπειρία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» είπε μιλώντας στον σταθμό μας η Άννα Διαμαντοπούλου.

“Η διαφορά σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους, είναι ότι έχω εμπειρία και δυνατότητα να διασφαλίσω την ενότητα του κόμματος επειδή δεν έχω υποχρεώσεις και πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ ορθάνοιχτο”, σημείωσε στον Αθήνα 9,84 ο Παύλος Γερουλάνος.

Οι λύσεις για το δημογραφικό περνούν μέσα από την περιφερειακή ανάπτυξη τόνισε -μεταξύ άλλων -ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος περιοδεύει σε Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, το ετήσιο μνημόσυνο του καταξιωμένου παγκοσμίως, Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

 

Ξεκινά σήμερα η νέα αθλητική περίοδος στα 4 κολυμβητήρια του Δήμου Αθηναίων, Σεράφειο, Γουδή, Κολοκυνθούς και Γκράβας για όλες τις ηλικιακές ομάδες – Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του opanda.gr

Στο Ισραήλ, το εργατοδικείο διέταξε σήμερα να σταματήσει αμέσως η απεργία που ξεκίνησε το πρωί με σκοπό να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα. Στην αιτιολόγηση της απόφασής του το δικαστήριο εκτίμησε πως “ήταν σαφές πως επρόκειτο για μια πολιτική απεργία”, διευκρινίζοντας πως δεν βρήκε “κανένα οικονομικό επιχείρημα”.

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο στην Αττική με διαστήματα βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21έναν έως 33 βαθμούς Κελσίου.

30 βαθμοί αυτή την ώρα εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα