back to top
25.7 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μείωση στο αντίτιμο των διοδίων κατά 17% από την 1η Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2025 από τον σταθμό Πελασγία έως τον σταθμό Κλειδί ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, το οποίο προβλέπει έργα και επενδύσεις άνω των τριών δισ. ευρώ στην περιοχή. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «προέκυψε ένα όφελος για το ελληνικό Δημόσιο από την αναχρηματοδότηση της σύμβασης παραχώρησης του έργου Μαλιακός – Κλειδί επειδή έπεσαν τα επιτόκια». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σύνολο των έργων που αφορούν τα φράγματα, αλλά και έργα ορεινής υδρονομίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη, ένα χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ντάνιελ. Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία η θωράκιση της Θεσσαλίας, ώστε να μην αντιμετωπίσει ποτέ ξανά τέτοια προβλήματα και αναφέρθηκε στην διαχείριση των υδάτων, τονίζοντας πως χρειάζονται έργα που θα διασφαλίσουν να μην υπάρξει σπατάλη των υδάτινων πόρων.

Νωρίτερα, στον Παλαμά Καρδίτσας πολίτες υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες τον πρωθυπουργό.

«Αποδοκιμαζόμενος έντονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντήσει αγρότες και φορείς, στέλνοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη θέση του. Προτίμησε ένα φιλικό ακροατήριο, για να διαβάσει στα ΜΜΕ το προπαγανδιστικό παραμύθι της ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με αυτό τα δισεκατομμύρια ρέουν και όλα θα πάνε καλά», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μεγάλα λόγια για “αποκατάσταση” παραμένουν κενό γράμμα», σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: «Αυτό αποδεικνύουν – ανάμεσα στα πολλά άλλα προβλήματα – οι γνωστές εικόνες των ημερών με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, αλλά και τα όσα κατήγγειλαν οι απλοί άνθρωποι. Την οργή αυτού του κόσμου επιχείρησε να αποφύγει ο πρωθυπουργός επιστρατεύοντας και τα ΜΑΤ».

Απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου η κολύμβηση σε δεκάδες παραλίες της Μαγνησίας, εξαιτίας των νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.

«Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι καταστροφές δεν έχουν ποτέ πρόσωπο και όνομα, ώστε κανένας να μην αναλάβει την πολιτική και διοικητική ευθύνη», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίσκεψή του στον Ξηριά λόγω του φαινομένου των νεκρών ψαριών.

«Γκρίζες ζώνες» στα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η κυβέρνηση σχετικά με την πορεία της απασχόλησης στη χώρα μας την τελευταία εξαετία, εντοπίζουν συνδικαλιστές και εργατολόγοι. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ο Ιούλιος του 2019 με την χώρα στη δίνη των μνημονίων, δεν μπορεί να αποτελεί συγκρίσιμο μέγεθος με το 2024 και ότι η ανεργία -σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ- είναι στο 9,9% εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου, με ανοδικές τάσεις μετά την ολοκλήρωσή της, ενώ βάσει των στοιχείων της ΔΥΠΑ είναι διπλάσια με τουλάχιστον έναν στους δύο μακροχρονίως άνεργο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο, το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση μισή ώρα νωρίτερα, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της πέφτοντας από όροφο πολυκατοικίας στη Λάρισας. Η αστυνομία διερευνά τα αίτια της πτώσης.

Παραδόθηκαν οι δύο άνδρες σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση ξυλοδαρμού του 49 χρόνου Ελληνοκαναδού τουρίστα τον περασμένο Ιούλιο στο Ηράκλειο. Οι δυο άνδρες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στα δικαστήρια Ηρακλείου.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη βασ. Σοφίας, όπου νωρίτερα λόγω τροχαίου έκλεισε το ρεύμα προς Χίλτον.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας του Ισραήλ εξέφρασαν την «απογοήτευσή» τους για την απόφαση της Βρετανίας να αναστείλει ορισμένες άδειες εξαγωγής όπλων στη χώρα. Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς υποστήριξε ότι η απόφαση του Λονδίνου «στέλνει ένα πολύ προβληματικό μήνυμα» στη Χαμάς και «τους προστάτες της στο Ιράν». Νωρίτερα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανέστειλε 30 από τις συνολικά 350 άδειες εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ, επικαλούμενη τον «κίνδυνο» να χρησιμοποιηθούν σε ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο στη Λωρίδα της Γάζας.

Στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού: Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των 100μ πρόσθιο. Πρόκειται για το 7ο μετάλλιο της εθνικής μας αποστολής.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις και το μεσημέρι – απόγευμα πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ορεινά, προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα