back to top
24.9 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024

24.9 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Το κυβερνητικό σχέδιο υπό τον τίτλο ‘’Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», αναμένεται να παρουσιάσει το απόγευμα από το Δημαρχείο του Κιλελέρ ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί διαδοχικά  τη Φαρκαδόνα, τη Μεταμόρφωση, τον Παλαμά και το Μουζάκι Καρδίτσας. 

Στο μεταξύ δρομολογούνται μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που επηρεάστηκαν δυσμενώς από το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο. 

Λίγες μέρες πριν τη κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ το ΣΥΡΙΖΑ στις έξι και επτά Σεπτεμβρίου ο Παύλος Πολάκης, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ‘’πολιτική δεν γίνεται με ασύνδετα  βίντεο στα social και επίδειξη της προσωπικής ζωής  και του πλούτου’’. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και προανήγγειλε ότι θα είναι ‘’παρών’’ στην ΚΕ του κόμματος εκεί όπου  -όπως υπογραμμίζει – θα κριθούν πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.  

Από πλευράς του ο Στέφανος Κασσελάκης με συνέντευξή που παραχώρησε στην REAL NEWS της Κυριακής συνέχισε την ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κάλεσε να ‘’μιλήσει ο ίδιος καθαρά και ανοιχτά και όχι μέσω κύκλων και διαρροών”.

Η λαϊκίστικη ακροδεξιά στη Γερμανία, για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φέρνει αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και ‘’πονοκέφαλο’’ στην κυβέρνηση Όλαφ Σολτς:  Στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, στη Σαξονία και Θουριγγία  το AFD  έφθασε και ξεπέρασε το φράγμα του 30% με τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά.

Αβεβαιότητα και στη Γαλλία.. Δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν καλείται να ορίσει πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Σε αυτό το πλαίσιο θα έχει σήμερα, στο μέγαρο των Ηλυσίων,  διαδοχικές συναντήσεις  με τον πρώην πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ αλλά και τους πρώην προέδρους Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί. 

Στο Ισραήλ παλλαϊκή αντικυβερνητική απεργία διοργανώνουν σήμερα τα συνδικάτα τους πολίτες με κύριο αίτημα να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων. Την Κυριακή σε κλίμα πένθους και θρήνου έφθασαν στη χώρα οι έξι απαχθέντες – μεταξύ τους ένας Αμερικανός πολίτης – που εντοπίστηκαν νεκροί στις σήραγγες-κρησφύγετα της Χαμάς.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Γκαλί Μπαχαράβ-Μιάρα καταθέτει αίτημα με την μορφή κατεπείγοντος στην εισαγγελία προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η απεργία, επικαλούμενος ότι αφορά  σε ζητήματα που σχετίζονται με την κρατική ασφάλεια και θα προκαλέσει περιττές οικονομικές ζημιές εν καιρώ πολέμου. 

Αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ θα είναι όσοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν ενταχθούν μέχρι και σήμερα στο σύστημα πληρωμών IRIS. 

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται ο νεαρός τουρίστας ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής ξυλοκοπήθηκε άγρια από 4εις άνδρες.. Με την άμεση επέμβαση της αστυνομίας οι δράστες συνελήφθησαν. 

33 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων οι οχτώ γ1α για στέρηση ειδικής άδειας ταξί και εννέα για μη χρήση ταξίμετρου βεβαίωσαν οι αρχές κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης στο ΚΤΕΛ Κηφισού.

Με πλήθος μηνυμάτων ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά το Δάνη Κατρανίδη, που έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη για την υγεία του.. Ο Δάνης Κατρανίδης αποφοίτησε από τη δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη το 1971 και έκτοτε υπηρέτησε όλα τα είδη θέατρου, αφήνοντας ταυτόχρονα το στίγμα του τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση.. Συνεργάστηκε με όλους τους σπουδαίους της ελληνικής σκηνής, μεταξύ τους η Αλίκη Βουγιουκλάκη. “Υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός, αξιοποιώντας στο έπακρο το ταλέντο και τελειοποιώντας τα εκφραστικά του μέσα.. Αφήνει πίσω του διακριτό στίγμα, ” δήλωσε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη  

 Στην αθλητική επικαιρότητα και στα παιχνίδια της Κυριακής για την τρίτη αγωνιστική της σούπερ λιγκ 

Καλλιθέα – Παναθηναϊκός: 2 – 2 

Λεβαδειακός – ΑΕΚ: 0 – 3  

Βόλος – ΟΦΗ: 1 – 3  

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: 1 – 2  

 ΚΑΙΡΟΣ  

 Αύριο γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν το απόγευμα κυρίως στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21ναν έως 32 βαθμούς Κελσίου.  

25,7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα