back to top
31.4 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024

31.4 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024

Φ.Λαμπρινίδης: Το 99% των νεκρών ψαριών έχει απομακρυνθεί από τον Παγασητικό

Διαβάστε επίσης

«Το 99% των νεκρών ψαριών έχει απομακρυνθεί από τον Παγασητικό», σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας στον Τομέα περιβάλλοντος, Φώτη Λαμπρινίδη.

Ο κ. Λαμπρινίδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη επισήμανε ότι πρόκειται για «270 τόνους νεκρών και όχι μολυσμένων ψαριών». 

«Δεν είναι μολυσμένα, είναι νεκρά ψάρια και το ό,τι νεκρώθηκαν προκύπτει από τα  πλημμυρικά ύδατα έξω από τη λίμνη Κάρλα, καθώς έπεσε ραγδαία η στάθμη του νερού, έχασαν το φυσικό τους περιβάλλον και έτσι πέθαναν».

Το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλα δεν μπορούσε να κλείσει.

«Ο αγωγός που συνδέει την Κάρλα με τον Παγασητικό έχει ένα θυρόφραγμα που λειτουργεί αντιπλημμυρικά. Είναι ανοιχτό βάσει νόμου διότι υπάρχουν ακόμη πλημμυρικά ύδατα. Αν έκλεινε το φράγμα θα είχαμε πλημμύρες σε Βόλο και Λάρισα.

Ευθύνες

«Ως περιφερειακή αρχή αποφύγαμε να ρίξουμε το μπαλάκι των ευθυνών από δω και από εκεί. Η περιφέρεια πήρε, όχι μόνο τη δική της ευθύνη, αλλά και την ευθύνη της αποκεντρωμένης διοίκησης, των αρμόδιων υπουργείων, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, του Δήμου Βόλου κτλ».

Αποκατάσταση Θεσσαλικού κάμπου

«Υπάρχει η πρόταση με τη μελέτη των Ολλανδών για τη αποκατάσταση του θεσσαλικού κάμπου, υπάρχει και η πρόταση της Περιφέρειας και σήμερα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κάποια μέτρα- κοινός τόπος θα λέγαμε. Ένα έργο που θα έπρεπε να γίνει είναι η παροχέτευση του νερού της Κάρλας στο Αιγαίο κι όχι στον Παγασητικό, ένα έργο ύψος 200ων εκατομμυρίων ευρώ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα