back to top
23.4 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024

ON LINE έλεγχοι σε επιχειρήσεις για αυξήσεις κεφαλαίων και μετοχικές αλλαγές

Διαβάστε επίσης

Ελέγχους σε πραγματικό χρόνο θα διενεργεί σύντομα η Εφορία σε επιχειρήσεις ,μέσω της διασύνδεσής της με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο(ΓΕΜΗ), προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα αδήλωτων εισοδημάτων, ή περιουσιακών στοιχείων, ή ύποπτες συναλλαγές με εικονικές επιχειρήσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις θα αφορούν αλλαγές που επέρχονται στη δομή τους, όπως αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, στη μετοχική σύνθεση, μεταβιβάσεις κλπ.

Με την αυτόματη πρόσβαση της εφορίας στο ΓΕΜΗ θα έχει ON LINE ενημέρωση για τις μεταβολές στην κατάσταση κάθε επιχείρησης (έναρξη εργασιών, διακοπή, λήξη, μετοχικές αλλαγές κ.λπ.) και έτσι οι ελεγκτικές αρχές θα γνωρίζουν εάν το προφίλ στην Εφορία ανταποκρίνεται στην πραγματική οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων.

Μέσω της διασύνδεσης της Εφορίας με το ΓΕΜΗ θα διευκολύνονται:

■ Ο εντοπισμός επιχειρήσεων που έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας και δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση,γεγονός που είχε διαπιστωθεί κατά κόρον στοι παρελθόν.

■ Ο έλεγχος των στοιχείων με στόχο την αποφυγή απόκρυψης κερδών και εσόδων της επιχείρησης όσο και για τα πρόσωπα που εμφανίζονται ως διαχειριστές.

■ Ο εντοπισμός εικονικών εταιρειών.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα