back to top
29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Check in εκτός αεροδρομίου για τους επιβάτες κρουαζιέρας

Διαβάστε επίσης

Υπηρεσία «οff airport check-in» για επιβάτες κρουαζιέρας εφαρμόζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με τους φορείς επίγειας εξυπηρέτησης Swissport Greece και Skyserv, με τη συνδρομή του ΟΛΠ.

Η υπηρεσία θα επιτρέπει στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων να μεταφέρονται απευθείας στο λιμάνι του Πειραιά από το «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τις διαδικασίες του «off airport check-in», κατά την άφιξή τους στην Αθήνα, οι επιβάτες κρουαζιέρας θα επιβιβάζονται απευθείας σε πούλμαν, για να μεταφερθούν στο κρουαζιερόπλοιο, ενώ οι εταιρίες Skyserv και Swissport Greece θα διαχειρίζονται παράλληλα, αλλά ανεξάρτητα, τις αποσκευές τους με φορτηγά οχήματα που θα εισέρχονται στην πίστα δίπλα στο αεροσκάφος.

Ομοίως κατά την έξοδο από τη χώρα, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, θα παραλαμβάνουν κατά την έξοδό τους από το πλοίο την κάρτα επιβίβασης της πτήσης τους, απλοποιώντας σημαντικά τη διαδικασία αναχώρησης και εξοικονομώντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο κατά την παραμονή τους. Παράλληλα, οι ταυτοποιημένες αποσκευές θα μεταφέρονται από τον Πειραιά με φορτηγά οχήματα απευθείας στην πίστα του αερολιμένα, όπου μετά τη διεξαγωγή του απαραίτητου ακτινοσκοπικού ελέγχου ασφαλείας, θα φορτώνονται στο αεροσκάφος.

Στόχος της υπηρεσίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», είναι «η σημαντική βελτίωση και η διευκόλυνση της ταξιδιωτικής εμπειρίας για τους επιβάτες κρουαζιέρας που έρχονται ή αναχωρούν με πτήση από την πόλη της Αθήνας» Στο πλαίσιο αυτό, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσφέρει από τις 7 Ιουνίου 2024 τη δυνατότητα για διαδικασία check-in εκτός αεροδρομίου, συνδέοντας το αεροδρόμιο με τον Σταθμό Κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά.

Με τα νούμερα της κίνησης των επιβατών κρουαζιέρας να σημειώνουν μεγάλη άνοδο, ειδικά την τελευταία διετία, η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να έχει θετικό αποτύπωμα, τόσο στη επιτάχυνση και την απλοποίηση των διαδικασιών αεροδρομιακού check-in, όσο και στη βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών κρουαζιέρας που μπορούν να προσεγγίσουν χωρίς άγχος τον επόμενο προορισμό τους και παράλληλα, να προγραμματίσουν ιδανικά τον χρόνο παραμονής τους στην Αθήνα. Ειδικά εάν πρόκειται για την ημέρα αναχώρησης, οι επιβάτες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ολιγόωρες εκδρομές εντός ή και πλησίον της Αττικής, είτε και κάποια επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας, με την ανάλογη θετική επίδραση στην απόφαση τους να επισκεφθούν ξανά την πόλη, είτε αποκλειστικά, είτε συνδυαστικά, πριν δηλαδή συνεχίσουν σε κάποιον άλλο προορισμό εντός στην πατρίδα μας.

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα