back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 05:00

Διαβάστε επίσης

«Είναι πολιτική απόφαση να προτάξουμε τη Θεσσαλία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Συναντήθηκε με πολίτες που δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία “Daniel” και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων για την ανασυγκρότηση της περιοχής, το οποίο προβλέπει δαπάνες και επενδύσεις 3 δισ. ευρώ.
Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη μείωση της τιμής των διοδίων από Πελασγία έως τον σταθμό Κλειδί κατά 17% από την 1η Οκτωβρίου. Για τα βαρέα οχήματα η μείωση ανέρχεται στο 5%.
Νωρίτερα, στον Παλαμά Καρδίτσας πολίτες υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες τον πρωθυπουργό.

«Αποδοκιμαζόμενος έντονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντήσει αγρότες και φορείς, στέλνοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη θέση του. Προτίμησε ένα φιλικό ακροατήριο, για να διαβάσει στα ΜΜΕ το προπαγανδιστικό παραμύθι της ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με αυτό τα δισεκατομμύρια ρέουν και όλα θα πάνε καλά», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα μεγάλα λόγια για “αποκατάσταση” παραμένουν κενό γράμμα», σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι καταστροφές δεν έχουν ποτέ πρόσωπο και όνομα, ώστε κανένας να μην αναλάβει την πολιτική και διοικητική ευθύνη», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την επίσκεψή του στον Ξηριά.

Στις 7 και μισή το απόγευμα, στο Ζάππειο η εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ανοιχτή πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην σημερινή επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιχείρηση διάσωσης δεξαμενόπλοιου υπό ελληνική σημαία ανοικτά της Υεμένης, πάνω στο οποίο εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές αφότου υπέστη επίθεση από τους αντάρτες Χούθι τον περασμένο μήνα, βρίσκεται «σε εξέλιξη», ανακοίνωσε τη νύχτα το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή.

«Γκρίζες ζώνες» στα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση σχετικά με την πορεία της απασχόλησης στη χώρα μας την τελευταία εξαετία, εντοπίζουν συνδικαλιστές και εργατολόγοι.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο, το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση μισή ώρα νωρίτερα στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Στις 4.000 ανέρχονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης οφειλετών του ΕΦΚΑ, με οφειλές έως 30.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και 10.000 για αγρότες, κάνοντας χρήση της σχετικής ευνοϊκής ρύθμισης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι πρώτες συντάξεις δεν αποκλείεται να εκδοθούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Ανοιχτή έως τις 5 Σεπτεμβρίου ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής ή ανανέωσης εγγραφής για τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια.

Στην διεθνή επικαιρότητα:
«Η επιμονή του Νετανιάχου να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους μέσω στρατιωτικών πιέσεων, αντί να επισφραγίσει μια συμφωνία, σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους νεκροί, δήλωσε η Χαμάς.
Νωρίτερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου στη Γάζα θα έρθει όταν η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τον θύλακα, ενώ αναφερόμενος σε μια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός είπε ότι οι διεθνείς πιέσεις θα πρέπει να ασκηθούν στη Χαμάς και όχι στο Ισραήλ.
Ζήτησε συγγνώμη» από τις οικογένειες των έξι Ισραηλινών ομήρων που βρέθηκαν νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας και απείλησε εκ νέου την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ότι «θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα».

H ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Ιταλίδα Φραντσέσκα Αλμπανέζε, δήλωσε ότι η “γενοκτονική βία του Ισραήλ” στη Γάζα κινδυνεύει να επεκταθεί στη Δυτική Όχθη.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επιδρομή με πυραύλους εναντίον της πόλης Ντνίπρο, στο κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν ακόμη τρεις.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ εναντίον θέσεων του εκτός νόμου κουρδικού κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), καταστρέφοντας 20 «στόχους», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως πολλοί αντάρτες «εξουδετερώθηκαν» στην επιχείρηση.

Πάνω από 400 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, έχουν εκτελεστεί μέχρι στιγμής αυτή τη χρονιά στο Ιράν, ανακοίνωσαν ανεξάρτητοι ειδικοί του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των θανατώσεων τον Αύγουστο.

Στο Σικάγο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς σε τρένο του προαστιακού. Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ένας ύποπτος και πρόκειται για «μεμονωμένο επεισόδιο»

Η αστυνομία της Τσεχίας συνέλαβε περίπου 30 μετανάστες και βρήκε μία γυναίκα νεκρή μέσα σε ένα φορτηγό κοντά στην Πράγα, σε αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Γερμανία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στην αθλητική επικαιρότητα:
Την απόκτηση του 36χρονου βραζιλιάνου εξτρέμ Γουίλιαν για έναν χρόνο ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Τη μεταγραφή του 31ενός ετών Εβάν Φουρνιέ με συμβόλαιο διετούς διάρκειας, ανακοίνωσε επίσημα η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

ΚΑΙΡΟΣ:
Αραιές νεφώσεις και πιθανότητα το απόγευμα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21ναν έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα