back to top
31.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

31.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε προσωρινή συμφωνία που δίνει ανάσα στο φιλόδοξο έργο του υποβρυχίου καλωδίου διασύνδεσης Ελλάδας Κύπρου και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 2 δισ. ευρω, κατέληξαν οι κυβερνήσεις Αθήνας και Λευκωσίας .  

Ωστόσο, η οριστική τύχη του έργου εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΑΔΜΗΕ ζήτησε την αναστολή της διαδικασίας διακοπής του έργου μέχρι την Παρασκευή, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση δεσμεύτηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμιστικές αλλαγές. 

Προηγήθηκαν σκληρές διαπραγματεύσεις και σκληρό Μπρα ντε φερ  ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία ώστε οι εμπλεκόμενες πλευρές, δηλαδή ο ΑΔΜΗΕ, τα υπουργεία Ενέργειας των δύο χωρών και οι Ρυθμιστικές Αρχές της Κύπρου (ΡΑΕΚ) και της Ελλάδας (ΡΑΑΕΥ) να καταλήξουν σε μία συμφωνία με πολλούς αστερίσκους. 

Τις παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής θα φθάσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο δημαρχείο του Κιλελέρ  ανακοίνωσε επίσης την μείωση από την 1η Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2025 των διοδίων από το σταθμό της Πελασγίας μέχρι τον σταθμό στο Κλειδί, περίπου 17% για τα αυτοκίνητα. 

 

Προτίμησε ένα φιλικό ακροατήριο, για να διαβάσει στα ΜΜΕ το προπαγανδιστικό παραμύθι της ανασυγκρότησης σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε :  Σύμφωνα με αυτό, τα δισεκατομμύρια ρέουν και όλα θα πάνε καλά». 

 «Τα μεγάλα λόγια για “αποκατάσταση” παραμένουν κενό γράμμα», σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.      

 

Η κυβέρνηση έρχεται με καθυστέρηση να εξαγγείλει μέτρα για τον daniel Κινείται χωρίς σχέδιοΈχουν μείνει πισω πολλά έργα. Το αν υπάρχουν τα 3 δις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός πρέπει να μας το πει ο ίδιος είπε στον Αθήνα 984 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας. 

 

Στον Ιταλό ακροδεξιό Ραφαέλε Φίτο θα εμπιστευτεί τη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά από πρόταση της  Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι σύμφωνα με την  Die Welt. Η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη ευρωπαίους διπλωμάτες και άγκυρες πηγές από την Κομισιόν, αναφέρει επίσης ότι τη θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου με αρμοδιότητα τη Βιομηχανία και τη Στρατηγική Αυτονομία θα αναλάβει  ο Γάλλος ευρωπαίος επίτροπος Τιερί Μπρετόν. 

Στις 7 και μισή το απόγευμα, στο Ζάππειο η εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.     

Ανοιχτή πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην σημερινή επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.    

Στις 4.000 ανέρχονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης οφειλετών του ΕΦΚΑ, με οφειλές έως 30.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και 10.000 για αγρότες, κάνοντας χρήση της σχετικής ευνοϊκής ρύθμισης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι πρώτες συντάξεις δεν αποκλείεται να εκδοθούν εντός του Σεπτεμβρίου.   

 

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ , σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο 25χρονος που τα ξημερώματα δέχθηκε πυροβολισμούς στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ενώ βρισκόταν σε καντίνα, κοντά στα κοιμητήρια της περιοχήςμε συνέπεια να τραυματιστεί στο στήθος και στο χέρι. Έρευνες  της αστυνομίας  για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα ταυτοποίηση. 

 

Ανοιχτή έως και τις 5 Σεπτεμβρίου  η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής ή ανανέωσης εγγραφής για τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια.   

Απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου η κολύμβηση σε δεκάδες παραλίες της Μαγνησίας, εξαιτίας των νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.      

 

Στην 7η θέση του παγκόσμιου πίνακα με τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά κέντρα ο Πειραιάς 

Εντείνεται η πίεση στον Μπενιαμιν Νετανιάχου για μία συμφωνία κατάπαυσης πυρός και ανταλλαγής ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον θάνατο ακόμη έξι εξ αυτών. Δεν πιστεύω ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει μια τέτοια συμφωνία ειπε στο Ρόιτερ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.    

Η επιχείρηση διάσωσης του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου ΣΟΥΝΙΟΝ ανοικτά της Υεμένης, βρίσκεται «σε εξέλιξη», ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή. Το Sounion, με 150.000 τόνους αργού πετρελαίου στις δεξαμενές του, χτυπήθηκε επανειλημμένα την 21η Αυγούστου ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, που ελέγχουν οι αντάρτες, στην Ερυθρά Θάλασσα και έκτοτε είναι τυλιγμένο στις φλόγες. 

 

Ο  Βλαντιμίρ Πούτιν αψηφώντας το Διεθνές Ποινικο Δικαστήριο το οποίο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψής του μετά την εισβολή στην Ουκρανία, επισκέφθηκε την Μογγολία και συναντήθηκε σήμερα με τον Μογγόλο ομόλογό του. Ο Ρώσος Πρόεδρος  έτυχε θερμής υποδοχής από τιμητική φρουρά κατά την προσγείωσή του στην χώρα, ενώ η υψηλής σημασίας επίσκεψή του  θεωρείται ως επίδειξη ανυπακοής προς το Διεθνές Δικαστήριο, τη Δύση και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν ζητήσει τη σύλληψή του. 

 

ΚΑΙΡΟΣ:    

Αραιές νεφώσεις και πιθανότητα το απόγευμα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.   

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα