back to top
29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη επιστρέφει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, όπως έγινε γνωστό με επιστολή που απεστάλη νωρίτερα στον πρόεδρο της Βουλής. Ο κ. Πολάκης είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο, μετά από το επεισόδιο με την συνεργάτιδα του Υπουργού Υγείας σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά και το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού. Η επαναφορά του γίνεται λίγες ημέρες πριν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και με τον ίδιο να έχει εκφράσει δημόσια την αμφισβήτησή του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και την πρόθεσή του να είναι «παρών» στις εξελίξεις. Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης υπό τον ορατό πλέον κίνδυνο να δεχτεί πρόταση μομφής- η οποία θα προέρχεται τόσο από την ομάδα των 87 όσο και από τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη- δεν αποκλείεται να αναλάβει πρωτοβουλίες πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να μπλοκάρει ένα σχέδιο οργανωμένης αμφισβήτησης του.

Εξάλλου συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα παραπέμψει τον Χρήστο Σπίρτζη για διαγραφή.

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να αυξάνει το κόμμα, το μικραίνει, έχει τη μισή Κ.Ο. να τον αμφισβητεί, δεν υπάρχει άλλο δημοκρατικό κόμμα που ο ίδιος ο πρόεδρος να μην απευθύνεται στη βάση, τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Δε μπορεί, είναι αδιανόητο για πολιτική κριτική να συζητάμε για διαγραφές. Είναι γραμμένο στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί ο καθένας δημόσια να εκφράζει την άποψή του. Με προβληματίζει πολύ ποια πορεία παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν προχωρήσει στη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη», κατέληξε ο κ Θεοχαρόπουλος.

«Έχουμε χαράξει τη στρατηγική μίας ευρείας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας, η οποία είναι σε απόλυτη αντίθεση με σενάρια που θέλουν νέες διασπάσεις και νέους κατακερματισμούς στον προοδευτικό χώρο», τόνισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV.

Στα 1,4 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα ορίστηκε η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Εν τω μεταξύ μονιμοποιείται η απαλλαγή του αγροτικού πετρελαίου από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης με την εφαρμογή μηδενικού συντελεστή από το 2025, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για το Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Σε προσωρινή συμφωνία που δίνει ανάσα στο φιλόδοξο έργο του υποβρυχίου καλωδίου διασύνδεσης Ελλάδας Κύπρου και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 2 δισ. ευρω, κατέληξαν οι κυβερνήσεις Αθήνας και Λευκωσίας. Ωστόσο, η οριστική τύχη του έργου εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών τις επόμενες ημέρες.

Το μήνυμα ότι “δεν υπάρχουν ατελείωτοι πόροι” εξέπεμψε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλία όπου εξήγγειλε δέσμη παρεμβάσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής . Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την μείωση από την 1η Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2025 των διοδίων από το σταθμό της Πελασγίας μέχρι τον σταθμό στο Κλειδί.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντήσει αγρότες και φορείς. Προτίμησε ένα φιλικό ακροατήριο, για να διαβάσει στα ΜΜΕ το προπαγανδιστικό παραμύθι της ανασυγκρότησης” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση έρχεται με καθυστέρηση να εξαγγείλει μέτρα για τον daniel, Κινείται χωρίς σχέδιο. Έχουν μείνει πίσω πολλά έργα, είπε στον Αθηνα 984 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας.

Απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου η κολύμβηση σε δεκάδες παραλίες της Μαγνησίας, εξαιτίας των νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα στα νερά του Παγασητικού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μπάχαλο, όπως είπε, που δημιουργήθηκε στον Παγασητικό. Κάλεσε δε τους αρμόδιους και τους έχοντες θέσης ευθύνης στα συναρμόδια υπουργεία να παραιτηθούν.

Ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και κτιριακό εξοπλισμό αντιμετωπίζουν 29 νοσοκομεία και 14 Κέντρα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Οι συνδικαλιστές ζητούν την αύξηση χρηματοδότησης και προσωπικού στην Υγεία και στην Πρόνοια.

Στις 7 και μισή το απόγευμα, στο Ζάππειο η εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανοιχτή πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην σημερινή επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανανεώνεται ακόμη μια χρονιά το ραντεβού με τη Μουσική Τεχνόπολη, στην οποία έχουν προγραμματιστεί 13 συναυλίες για το μήνα Σεπτέμβριο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις και πιθανότητα το απόγευμα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου. 31ένας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα