back to top
29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 41ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που είχε κύριο στόχο ένα στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν «ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα κοντινό νοσοκομείο». Άνθρωποι παραμένουν κάτω από ερείπια», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος ο οποίος διέταξε πλήρη και ταχεία έρευνα για τις συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη ρωσική επίθεση, υποσχόμενος ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει.

Επιστρέφει από σήμερα με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, λίγες ημέρες πριν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ότι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή» δήλωσε ο Παυλος Πολάκης μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του. Σημείωσε δε ότι «δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαράδεκτη την διαγραφή του. Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την επαναφορά Πολάκη υποστήριξε ότι τώρα υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και πως σε αυτή την προσπάθεια μπορεί παρά πολύ να συμβάλει ο Χανιώτης βουλευτής.

Προσχηματική χαρακτήρισε την διαγραφή του Παύλου Πολάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επανένταξη Πολάκη εξαπέλυσε με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα αναφέρει είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Πολάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματός του” εκφράζοντας παράλληλα λύπη που “οι ιδέες και το ύφος του εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.”

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης υπό τον ορατό πλέον κίνδυνο να δεχτεί πρόταση μομφής- η οποία θα προέρχεται τόσο από την ομάδα των 87 όσο και από τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη- δεν αποκλείεται να αναλάβει πρωτοβουλίες πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να μπλοκάρει ένα σχέδιο οργανωμένης αμφισβήτησης του.

Εξάλλου συνεδριάζει τις επόμενες ώρες η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα παραπέμψει τον Χρήστο Σπίρτζη για διαγραφή ή όχι.

Ο κ. Κασσελάκης αντί να αυξάνει το κόμμα, το μικραίνει, έχει τη μισή Κ.Ο. να τον αμφισβητεί, δεν υπάρχει άλλο δημοκρατικό κόμμα που ο ίδιος ο πρόεδρος να μην απευθύνεται στη βάση, τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στα 1,4 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα ορίστηκε η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Στο μεταξύ μονιμοποιείται η απαλλαγή του αγροτικού πετρελαίου από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης με την εφαρμογή μηδενικού συντελεστή από το 2025.

Στις 7 και μισή το απόγευμα, στο Ζάππειο η εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974. Ανοιχτή πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην σημερινή επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν έχω “δική μου” ομάδα, ξέρω να φτιάχνω ομάδες. Αξιοποίηση κάθε στελέχους, χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό που πρεσβεύουμε για την Κυβέρνηση, πρέπει να διέπει κάθε λειτουργία του κόμματός μας, τόνισε παρουσιάζοντας το σχέδιό του για «το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας» ο υποψήφιος για την προεδρία του, Παύλος Γερουλάνος, ανήμερα της 50ης επετείου από την ίδρυση του Κινήματος.

Μνημόνιο Συνεργασίας Eλλάδας- Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν σε λίγη ώρα στελέχη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εκδιώξει το ΕΚΑ από το ιστορικό κτήριο της οδού Μάρνης.

Σε 71έναν νεκρούς ανήλθε ο αριθμός από τις πλημμύρες στο Μπανγκλαντές, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε πληγείσες περιοχές. Οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι έχει ξεπεράσει τους στόχους του για τους εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα, και ότι έχει ήδη εμβολιάσει περίπου ένα τέταρτο των παιδιών κάτω των 10 ετών στην κεντρική περιοχή του θύλακα.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Έντονη η μεταγραφική δραστηριότητα για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα βροχών στα δυτικά ορεινά Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21έναν έως 35 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί στο Γκάζι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα