back to top
29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, με απόφαση Κασσελάκη, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή το προσεχές Σαββατοκύριακο. “Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν. Ότι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή” τόνισε ο Παύλος Πολάκης. “Τώρα υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και πως σε αυτή την προσπάθεια μπορεί παρά πολύ να συμβάλει ο Χανιώτης βουλευτής” υποστήριξε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. ‘Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού. Είναι προφανές ότι είναι ο πραγματικός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ” σχολιάζει η ΝΔ.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης υπό τον ορατό πλέον κίνδυνο να δεχτεί πρόταση μομφής- η οποία θα προέρχεται τόσο από την ομάδα των 87 όσο και από τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη – δεν αποκλείεται να αναλάβει πρωτοβουλίες πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής
Επιτροπής, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να μπλοκάρει ένα σχέδιο οργανωμένης αμφισβήτησης του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να εκδηλωθεί εκ μέρους του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα προηγηθεί της Κεντρικής Επιτροπής.

Εντός της ημέρας συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα παραπέμψει ή όχι τον Χρήστο Σπίρτζη ,με το ερώτημα της διαγραφής.

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να αυξάνει το κόμμα το μικραίνει, αντί να το ενώνει το διχάζει .Εχει τη μισή ΚΟ να τον αμφισβητεί» επισήμανε στον Αθήνα 9,84 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στα 1,4 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα ορίστηκε η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο. Μονιμοποιείται η απαλλαγή του αγροτικού πετρελαίου από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης με την εφαρμογή μηδενικού συντελεστή από το 2025.

Σε προσωρινή συμφωνία που δίνει ανάσα στο φιλόδοξο έργο του υποβρυχίου καλωδίου διασύνδεσης Ελλάδας Κύπρου και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 2 δις ευρώ, κατέληξαν Αθήνα και Λευκωσία.

Ραντεβού στο Ζάππειο και στην εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ έχουν στις επτά και μισή το απόγευμα οι υποψήφιοι πρόεδροι, οι οποίοι προετοιμάζονται για τη μάχη του πρώτου γύρου στις 6 Οκτωβρίου.

Στη φετινή επέτειο, που συμπίπτει με την τελική ευθεία προς την κορυφαία αναμέτρηση για την εκλογή ηγεσίας, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974.

Ανοιχτή πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στη σημερινή επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Χάρης Δούκας με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Δεν έχω “δική μου” ομάδα, ξέρω να φτιάχνω ομάδες .Αξιοποίηση κάθε στελέχους, χωρίς αποκλεισμούς”, δήλωσε με νόημα ο επίσης υποψήφιος Παύλος Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης του σχεδίου του, για “το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας” , ανήμερα της 50ης επετείου από την ίδρυση του Κινήματος.

Μνημόνιο Συνεργασίας Eλλάδας – Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Διαθέσιμο είναι από σήμερα το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ προκειμένου οι επιχειρήσεις, οι οποίες σε περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αύγουστου στην Αττική, να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής συμβάσεων των εργαζομένων για τον Σεπτέμβριο.

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για το διδακτικό έτος 2024-2025, προκειμένου να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα βροχών στα δυτικά ορεινά Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα