back to top
29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

29.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στις 7 και μισή στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί η εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974. Ανοιχτή πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην σημερινή επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που είχε κύριο στόχο ένα στρατιωτικό ινστιτούτο στην πόλη Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν «ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα κοντινό νοσοκομείο». Ο Ουκρανός πρόεδρος διέταξε πλήρη και ταχεία έρευνα για τις συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη ρωσική επίθεση, υποσχόμενος ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει. Ωστόσο λίγο αργότερα η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από το σημερινό πλήγμα αυξήθηκε σε 47, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν στους 206.

Επέστρεψε σήμερα με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, λίγες ημέρες πριν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ότι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή» δήλωσε ο Παυλος Πολάκης μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του. Σημείωσε δε ότι «δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαράδεκτη την διαγραφή του. Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την επαναφορά Πολάκη υποστήριξε ότι τώρα υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και πως σε αυτή την προσπάθεια μπορεί παρά πολύ να συμβάλει ο Χανιώτης βουλευτής. Προσχηματική χαρακτήρισε την διαγραφή του Παύλου Πολάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επανένταξη Πολάκη εξαπέλυσε με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα αναφέρει είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Πολάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματός του. Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.”

Εξάλλου συνεδριάζει τις επόμενες ώρες η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα παραπέμψει τον Χρήστο Σπίρτζη για διαγραφή.

Ο κ. Κασσελάκης αντί να αυξάνει το κόμμα, το μικραίνει, έχει τη μισή Κ.Ο. να τον αμφισβητεί, δεν υπάρχει άλλο δημοκρατικό κόμμα που ο ίδιος ο πρόεδρος να μην απευθύνεται στη βάση, τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στα 1,4 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα ορίστηκε η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα σε έως 60 δόσεις προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ που τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από τον υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που βεβαιώθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2024.

Στη σύλληψη ενός 61χρονου και μιας 50χρονης προχώρησαν χθες οι αρμόδιες αρχές, ενώ αναζητείται ακόμη ο 17χρονος γιος της, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Η ρυμούλκηση του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Sounion, το οποίο δέχθηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν είναι δυνατή, τουλάχιστον για την ώρα, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες που ανέλαβαν την επιχείρηση διάσωσης του πλοίου. Οι εταιρίες κρίνουν ότι η ρυμούλκηση δεν μπορεί να γίνει με ασφάλεια και εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις.

Αύξηση στις υπερωρίες κατά 61,2% καταγράφηκε στο κλάδο των super market μετά την έναρξη χρήσης της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Αύριο η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων σε τουρισμό και εστίαση για την επέκταση της ψηφιακής κάρτας στους συγκεκριμένους τομείς.

Τουλάχιστον 12 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε ο απερχόμενος Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, από ναυάγιο σκάφους μεταναστών στα ανοιχτά των γαλλικών ακτών της Βουλώνης. Oι μετανάστες επιχειρούσαν να κάνουν τον διάπλου της Μάγχης για να φτάσουν από τη Γαλλία στη Βρετανία. Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Δέκα δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για ενηλίκους ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα στον Πανελλήνιο με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Με αποκλεισμό της έδρας του για μια αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός αναφορικά με τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με την Καλλιθέα. Την ποινή θα εκτίσουν οι «πράσινοι» στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα βροχών στα δυτικά ορεινά Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21έναν έως 35 βαθμούς Κελσίου. 31ένας βαθμοί στο Γκάζι

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα