back to top
25.7 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Την μείωση από την 1η Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2025 του αντιτίμου των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί της ΠΑΘΕ, περίπου 17% για τα αυτοκίνητα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο δημαρχείο του Κιλελέρ όπου παρουσιάστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Για τα βαρέα οχήματα η μείωση ανέρχεται στο 5%.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργό, επειδή έπεσαν τα επιτόκια προέκυψε ένα όφελος περίπου 16 εκ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο από την αναχρηματοδότηση της σύμβασης παραχώρησης του έργου Μαλιακός – Κλειδί και αποφασίστηκε -όπως είπε- «να επιστρέψουμε αυτά τα χρήματα στην τοπική κοινωνία».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας θα φθάσει τα 3 δισ. ευρώ, εξέπεμψε ωστόσο ευρύτερο μήνυμα και ενόψει ΔΕΘ ότι «δεν υπάρχουν ατελείωτοι πόροι».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σύνολο των έργων που αφορούν τα φράγματα, αλλά και έργα ορεινής υδρονομίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη, ένα χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ντάνιελ και τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία η θωράκιση της Θεσσαλίας, ώστε να μην αντιμετωπίσει ποτέ ξανά τέτοια προβλήματα.

Νωρίτερα, στον Παλαμά Καρδίτσας πολίτες υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες τον πρωθυπουργό.

«Αποδοκιμαζόμενος έντονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντήσει αγρότες και φορείς, στέλνοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη θέση του. Προτίμησε ένα φιλικό ακροατήριο, για να διαβάσει στα ΜΜΕ το προπαγανδιστικό παραμύθι της ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με αυτό τα δισεκατομμύρια ρέουν και όλα θα πάνε καλά», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μεγάλα λόγια για “αποκατάσταση” παραμένουν κενό γράμμα», σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει: «Αυτό αποδεικνύουν – ανάμεσα στα πολλά άλλα προβλήματα – οι γνωστές εικόνες των ημερών με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, αλλά και τα όσα κατήγγειλαν οι απλοί άνθρωποι. Την οργή αυτού του κόσμου επιχείρησε να αποφύγει ο πρωθυπουργός επιστρατεύοντας και τα ΜΑΤ».

Απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου η κολύμβηση σε δεκάδες παραλίες της Μαγνησίας, εξαιτίας των νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.

«Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι καταστροφές δεν έχουν ποτέ πρόσωπο και όνομα, ώστε κανένας να μην αναλάβει την πολιτική και διοικητική ευθύνη», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την επίσκεψή του στον Ξηριά.

Στις 7 και μισή το απόγευμα, στο Ζάππειο η εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ίδια ιστορική αίθουσα όπου στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για την επέτειο των 50 χρόνων του κόμματος, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά. “ Δυνατό ΠΑΣΟΚ σημαίνει δύναμη στη κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα!” τόνισε μεταξύ άλλων η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος αναφέροντας οτι το Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για το μέλλον. Μπορεί να γίνει αύριο ισχυρή αντιπολίτευση και μεθαύριο κυβέρνηση.

«Γκρίζες ζώνες» στα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η κυβέρνηση σχετικά με την πορεία της απασχόλησης στη χώρα μας την τελευταία εξαετία, εντοπίζουν συνδικαλιστές και εργατολόγοι.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ο Ιούλιος του 2019 με την χώρα στη δίνη των μνημονίων, δεν μπορεί να αποτελεί συγκρίσιμο μέγεθος με το 2024 και ότι η ανεργία -σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ- είναι στο 9,9% εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου, με ανοδικές τάσεις μετά την ολοκλήρωσή της. Επίσης, προσθέτουν ότι βάσει των στοιχείων της ΔΥΠΑ είναι διπλάσια με τουλάχιστον έναν στους δύο μακροχρονίως άνεργο.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο, το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση μισή ώρα νωρίτερα στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Τραγική εξέλιξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Ένας 50χρονος έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στη Βασ. Σοφίας στο ύψος της Ρηγίλλης. Ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Είναι το δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε λίγες ώρες. Τα ξημερώματα είχε χάσει τη ζωή του ένας 66χρονος όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με αστικό λεωφορείο στη Βασ. Κωνσταντίνου.

Στην διεθνή επικαιρότητα:
«Η επιμονή του Νετανιάχου να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους μέσω στρατιωτικών πιέσεων, αντί να επισφραγίσει μια συμφωνία, σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους νεκροί δήλωσε η Χαμάς δια στόματος του εκπροσώπου των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ Άμπου Ουμπάινταν. Νωρίτερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου στη Γάζα θα έρθει όταν η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τον θύλακα ενώ αναφερόμενος σε μια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός είπε ότι οι διεθνείς πιέσεις θα πρέπει να ασκηθούν στη Χαμάς και όχι στο Ισραήλ. Ζήτησε συγγνώμη» από τις οικογένειες των έξι Ισραηλινών ομήρων που βρέθηκαν νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας και απείλησε εκ νέου την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ότι «θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα».

Στο Σικάγο, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς σε τρένο του προαστιακού. Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ένας ύποπτος και πρόκειται για «μεμονωμένο επεισόδιο»
Στους Παραολυμπιακούς του Παρισιού: Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των 100μ πρόσθιο. Πρόκειται για το 7ο μετάλλιο της εθνικής μας αποστολής.

Στην υπόλοιπη αθλητική επικαιρότητα:
Την απόκτηση του 36χρονου βραζιλιάνου εξτρέμ Γουίλιαν για έναν χρόνο ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τη μεταγραφή του 31ενός ετών Εβάν Φουρνιέ με συμβόλαιο διετούς διάρκειας, ανακοίνωσε επίσημα η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

ΚΑΙΡΟΣ:
Αραιές νεφώσεις και το μεσημέρι – απόγευμα πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα