back to top
31.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

31.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Π. Πολάκης: Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν

Διαβάστε επίσης

Η επανένταξη του Παύλου Πολάλη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπούρας, «με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπάς μας γνωστοποιεί την επανένταξη του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Η επιστολή απεστάλη μετά από την πρωινή σύσκεψη του προεδρείου της ΚΟ. 

Με κριτική διάθεση απέναντι στις προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο ίδιος ο βουλευτής Χανιών. Στις πρώτες του δηλώσεις στο το περιστύλιο της Βουλής Παύλος Πολάκης δήλωσε: “Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ότι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή” είπε. 

Σημείωσε δε ότι «δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν», χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την διαγραφή του μετά από ένα στημένο όπως είπε σκηνικό , ενώ έδωσε ραντεβου για τα υπόλοιπα στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο.

Ν. Παππάς: Τώρα ανασύνταξη με συμβολή Πολάκη

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σχολιάζοντας την επαναφορά Πολάκη υποστήριξε ότι τώρα υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και πως σε αυτή την  προσπάθεια μπορεί παρά πολύ να συμβάλει ο Χανιώτης βουλευτής.

«Δεν υπάρχουν μέλη  μειωμένων δικαιωμάτων, η πολιτική  κριτική είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα» συμπλήρωσε, ενώ σε ερώτηση αν ο κ Πολάκης θέτει ακόμη και σήμερα ζήτημα ηγεσίας υποστήριξε « εγώ  δεν άκουσα κάτι τέτοιο. Για το λόγο που επιστρέφει τώρα ο κ Παππάς είπε ότι υπήρξε ποινή για θέματα συμπεριφοράς και  έκλεισε αυτός ο κύκλος

Προσχηματική χαρακτήρισε την διαγραφή του Παύλου Πολάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία αποδέχεται τη συμπεριφορά του και πως «αποκτά αυτό που του αρμόζει».

Οι ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται εκ νέου σε αχαρτογράφητα νερά  με τις αντιμαχόμενες πλευρές να προετοιμάζονται για μια σκληρή εσωκομματική σύγκρουση στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπό τον ορατό  κίνδυνο να δεχτεί πρόταση μομφής, η οποία θα προέρχεται τόσο από την ομάδα των 87 όσο και από τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη, θεωρείται έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπως η επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ ώστε με τον τρόπο αυτό να μπλοκάρει ένα σχέδιο οργανωμένης αμφισβήτησης του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκδηλωθεί εκ μέρους του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα προηγηθεί της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Βεβαίως ο Σ. Κασσελάκης, αξιολογώντας τις κινήσεις των εσωκομματικών του αντιπάλων, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ακόμη και αν «κερδίσει» τη μάχη της Κεντρικής Επιτροπής και δεν περάσει η πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του, η ομάδα των 87 δεν πρόκειται να σταματήσει τον πόλεμο φθοράς προς το πρόσωπο του.

Εξάλλου οι πληροφορίες που φτάνουν από την ομάδα των 87, που βρίσκεται σε διαρκείς διαδικτυακές διαβουλεύσεις, αναφέρουν ότι στο τραπέζι των συζητήσεων τους, εκτός από το να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας στον Σ. Κασσελάκη, έχουν πέσει και άλλα σενάρια. Όπως αυτό για αποχώρηση τους από την συνεδρίαση της Κ.Ε, ώστε να μη «νομιμοποιήσουν» με την παρουσία τους μια «ψηφοφορία» που μπορεί να είναι ελεγχόμενη από το προεδρικό μπλοκ. Αυτό σημαίνει επανάληψη του διαλυτικού σκηνικού της Κεντρικής Επιτροπής που οδήγησε στην πρώτη διάσπαση του κόμματος με την αποχώρηση των στελεχών που στην πορεία συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά.

Με βάση όλα τα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο ελιγμός που μπορεί να κάνει ο Σ. Κασσελάκης, ώστε να εκθέσει τους εσωκομματικούς του αμφισβητίες, είναι στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, να σηκώσει το γάντι και να δεχτεί το αίτημα για προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, θέτοντας το «αυτονόητο» ερώτημα. «Υπάρχει αντίπαλος ή θα κατέβω μόνος μου»?

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα