back to top
28.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ τιμά τα 50 χρόνια από την ίδρυση του – Αναζητώντας το όραμα του μέλλοντος

Διαβάστε επίσης

Στο Ζάππειο Μέγαρο εστιάζεται σήμερα το ενδιαφέρον όπου στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα παρουσιάσει το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται μεταξύ άλλων να αναφερθεί στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ για την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους , απευθύνοντας την ομιλία σε τόνο ενωτικό.
Είναι ενδεικτικές άλλωστε και οι σχετικές αναφορές του κατά τις πρόσφατες περιοδείες του εκτός Αθηνών, στο πλαίσιο των οποίων επεσήμανε: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κλείσει τον κύκλο του, γιορτάζει τα 50 του χρόνια ενωμένο, ενισχυμένο, είναι το κόμμα που με την αξιοπιστία του, το νέο ήθος του, τις σύγχρονες προτάσεις του θα ανοίξει την πόρτα εξόδου στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, κ. κ. Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974.

Θα ακολουθήσει συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο και το έργο του ταυτίστηκε με τον αγώνα κατά της χούντας και τη Μεταπολίτευση. Στη συναυλία θα τραγουδήσουν οι Γιώργος Περρής, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Δάφνη Ζουρνατζή Τιμητική συμμετοχή: Χαράλαμπος Γαργανουράκης ενώ θα συμμετάσχει και η 15-μελής ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία και η 12-μελής μικτή χορωδία υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Μηνύματα υποψηψίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Στο δικό του μήνυμα με αφορμή την ιδρυτική επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου , ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Σήμερα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει και πάλι τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων.Με τομές και ανατροπές, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές.Με σύγκρουση με τα καρτέλ και τα μεγάλα συμφέροντα.Με ουσιαστική αποκέντρωση του κράτους.Για να συμβεί αυτό, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί ξανά σε κίνημα.Ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό στην κοινωνία.Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων.Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι.Ήρθε η ώρα της υπέρβασης και της νίκης!», αναφέρει μέσω video στα social media ο κ. Δούκας.

Ο Παύλος Γερουλάνος επίσης υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σήμερα
ανήμερα της επετείου των 50 ετών, από την ίδρυση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος στις 12 το μεσημέρι , θα μιλήσει σε διαδικτυακή συνάντηση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του, στην Ελλάδα και στον απόδημο Ελληνισμό, με τίτλο «Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη τότε, Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη τώρα: Το σχέδιο για την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Γερουλάνος θα παρουσιάσει το σχέδιό του και τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν για την πολιτική και οργανωτική Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο ένα ανοιχτό στην κοινωνία και κυρίαρχο στον πολιτικό του χώρο Κίνημα.
Στην ίδια ιστορική αίθουσα όπου στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για την επέτειο των 50 χρόνων του κόμματος, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά. “ Δυνατό ΠΑΣΟΚ σημαίνει δύναμη στη κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα!” τόνισε μεταξύ άλλων η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος αναφέροντας οτι το Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για το μέλλον. Μπορεί να γίνει αύριο ισχυρή αντιπολίτευση και μεθαύριο κυβέρνηση.

Η επέτειος της 3ηςΣεπτέμβρη δεν μπορεί να αποτελεί μια Πολιτική Επέτειο που απλά μας συγκινεί, επισημαίνει στο μήνυμα της η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου και προσθέτει: Η επέτειος ίδρυσης αποτελεί την πηγή έμπνευσης για μια νέα αρχή. Αποτελεί ένα κάλεσμα να ανταποκριθούμε στην εθνική ανάγκη για μια ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ όχι σαν κόμμα μικρών βημάτων, συμβιβασμού με την ουσιαστική ακινησία γύρω από μικρά ποσοστά, αλλά ως κόμμα που θα πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει την χώρα. Τώρα είναι η πιο μεγάλη ώρα. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει ως δύναμη της Σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρύθμισης, του πατριωτισμού και της Κεντροαριστεράς, όπως πάντα ήταν, να αποτελέσει την δύναμη της ελπίδας και της νίκης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, σε δήλωση του επεσήμανε μεταξύ άλλων σχετικά με την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος :«Κάποιοι θέλουν να αντιμετωπίζεται το ΠΑΣΟΚ ως μουσειακό είδος και να ζούμε με την ανάμνηση και μόνο ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας.

Για αυτό και δεν θέλουν ένα ζωντανό πολιτικό οργανισμό που εξελίσσεται, τολμά και ανατρέπει την εικόνα ενός μικρομεσαίου κόμματος ή ενός κόμματος που προορίζεται για να αποτελέσει ένα μικρό και βολικό κυβερνητικό εταίρο.

Η 3η Σεπτέμβρη δεν είναι μνημόσυνο ούτε ανάμνηση.

Αντίθετα πρέπει να γίνει η αρχή για τη Ρήξη και την Ελπίδα.

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα