back to top
29.1 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

29.1 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάρης Δούκας στον 984: Ενότητα, αυτονομία, επιστροφή στις ρίζες με σύγχρονους όρους – Να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Ενότητα , Αυτονομία Επιστροφή στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ με σύγχρονους όρους . Να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ να εργασθεί με τον κόσμο με τους πολλούς είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας  μιλώντας στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή «Ελεύθερη Κυκλοφορία» .

Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στο πολιτικό πλαίσιο το οποίο καταθέτει για την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ, άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά και περιέγραψε τα όραμά του για την αναμόρφωση της Αθήνας.

Οπως σημείωσε, η ενοτητα και η αυτονομία είναι σημαντικές , το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε πριν 50 χρόνια, ήταν επανάσταση καθώς στο επίκεντρο είναι ο πολίτης, ο λαός  και έδωσε δύναμη στην κοινωνία. Πρέπει να επιστρέψουμε στις ρίζες μας με συγχρόνους όρους, να σπάσουμε πελατειακά δίκτυα. Ο εθνικός κίνδυνος είναι η κυβερνητική κρίση να γίνει και εθνική και το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν παρών αυτό θα κάνει και τώρα. 

Απαντώντας στο ερώτημα για τις κεντρικές πολιτικές που θα μετέλθει εάν κερδίσει τις εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι με την αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής που υποβαθμίζει την δικαιοσύνη και τα κοινωνικά στρώματα δεν αρκεί απλώς να αλλάξει κυβέρνηση και Μητσοτάκη αλλά το σύστημα διακυβέρνησης. Γιαυτό  το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δουλέψει με τον κόσμο με τους πολλούς για να αντιμετωπίσει την οπισθοδρόμηση τα τελευταία 5 χρόνια.

Πρέπει να βοηθήσουμε το ΕΣΥ , να χτυπήσουμε τα καρτέλ για την έκρηξη των τιμών, να χτυπήσουμε τα υπερκέρδη των τραπεζών με μισθούς 2011 και αισχροκέρδεια του 2024, να μας κοκκινίζουν τα δάνεια.

Μπροστά μας έχουμε δύσκολους αγώνες απέναντι σε εδραιωμένες ελιτ. Όλοι πιεζόμαστε πολύ και δημιουργήθηκε συνθήκη κοινωνίας χαμηλών προσδοκιών, δεν είναι δυνατόν πολλές οικογένειες να περιμένουν το καλάθι του μαθητή για να αγοράσουν τα βασικά για τα παιδιά τους στο σχολείο.

Υπάρχει ιστορική ευκαιρία να μπορέσουμε να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ την μεγάλη δημοκρατική παράταξη με βάση την οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη.

Οσον αφορά στα προβλήματα της αθήνας ο κ. Δούκας επεσήμανε “Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια εδώ και 8 μήνες… Η καθαριότητα στην πόλη δεν είναι εύκολος αγώνας, θα ενισχύσουμε τα προγράμματα καθαριότητα, θα αυξήσουμε τους υπόγειους κάδους, αλλά θέλουμε στήριξη σε αυτή την προσέγγιση. Ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι τα 56 έτη και έχουν να γίνουν προσλήψεις εδώ και 11 χρόνια. Με τον τουρισμό πρέπει τα έσοδα να γυρνάνε και στον δήμο Αθηναίων που έχει ανάγκη από προσλήψεις στην καθαριότητα.

Με τον τουρισμό πρέπει τα έσοδα να γυρνάνε και στον δήμο Αθηναίων που έχει ανάγκη από προσλήψεις στην καθαριότητα. Τώρα το καλοκαίρι ζητήσαμε συμβάσεις για το καλοκαίρι ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα να πάρουν άδεια καλοκαιρινή και δεν μας επέτρεψε η κυβέρνηση να κάνουμε συμβάσεις για την καθαριότητα κι αυτό γιατί δεν θέλουν οι δήμοι να είναι πρωταγωνιστές αλλά επαίτες.

Για να γίνουν αυτά χρειάζεται “Αποκέντρωση στην Πράξη” η κεντρική κυβέρνηση να αποδώσει στην αυτοδιοίκηση αυτά που της ανήκουν ως αρμοδιότητες και υποχρεώσεις , είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων προσθέτοντας ότι στην Ευρώπη ενδυναμώνεται ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και δίνουν πόρους στους δήμους για να κάνουν την δουλειά τους.

Δεν φοβάμαι την ευθύνη και αναλαμβάνω την ευθύνη για να ανατάξουμε την Αθήνα αλλά και την χώρα μας αν εκλέγω κατέληξε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει τη σημαντική συμβολή του Αθήνα 984 στην ενημέρωση και στην πόλη. Αναμένω με ενδιαφέρον το νέο πρόγραμμα του σταθμού σε λίγες εβδομάδες είπε  χαρακτηριστικά . 

 

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα