back to top
32.7 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

32.7 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Συναντήσεις με υπουργούς αλλά και με στενούς συνεργάτες του πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός ενόψει της ομιλίας του το Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός αναμένεται να είναι προσαρμοσμένα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και πλήρως στοχευμένα στους πιο αδύναμους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει έμφαση στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, την αντιμετώπιση του στεγαστικού και του δημογραφικού προβλήματος και στην αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

 

Τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς, εισηγήθηκε μεταξύ αλλων ο Στέφανος Κασσελάκης στην Επιτροπή Καταστατικού του κόμματος. Επίσης πρότεινε -μεταξύ άλλων- ασυμβίβαστα για τους βουλευτές όπως όριο τριών συνεχομένων θητειών στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος σε εκλογές και συμμετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες νωρίτερα.

«Να θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος και να αφήσει τα παιχνίδια αντιπερισπασμού που διχάζουν και συρρικνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ» κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη η βουλευτής του κόμματος και μέλος της κίνησης των 87 Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι η κ. Γεροβασίλη ζήτησε την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών, θεωρώντας ότι σήμερα ο Στεφανος Κασσελάκη ξετυλίγει μια άλλη ατζέντα από αυτή που παρουσίασε όταν διεκδικούσε για πρώτη φορά την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε, με ευθύνη του κυριου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε μικρό κόμμα που απαξιώνεται συστηματικά στα μάτια της κοινωνίας.

Μηνύματα ενότητας παρουσία ιστορικών στελεχών του κόμματος, στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα. Από την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αυτονομία της ίδιας της πολιτικής στην χώρα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στο Ζάππειο, παρουσία ιστορικών στελεχών του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι ο «πολιτικός αντίπαλος είναι η ΝΔ και οι πολιτικές της που βυθίζουν» -όπως είπε – «τον ελληνικό λαό στην απόγνωση και την απελπισία γι αυτό» -πρόσθεσε – «η νίκη θα επιτευχθεί με πολιτική συνέπεια και ήθος».

Την ανάγκη της ενότητας και επανεκκίνησης ενόψει της εσωκομματικής αναμέτρησης προέταξαν στις ομιλίες τους οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου.

«Η ενότητα και η αυτονομία βασικές προϋποθέσεις για το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα το επόμενο διάστημα με επιστροφή στις ρίζες μας με σύγχρονους όρους δίπλα στον πολίτη με κοινωνικές διεκδικήσεις και στοχεύσεις» είπε πριν από λίγο μιλώντας στον Αθήνα 984 ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.

Αναφέρθηκε σε κοινωνικά ζητήματα όπως η ακρίβεια κάνοντας λόγο για εδραιωμένες ελίτ.

“Πρέπει να βοηθήσουμε το ΕΣΥ, να χτυπήσουμε τα καρτελ για την έκρηξη των τιμών, να χτυπήσουμε τα υπερκέρδη των τραπεζών. Δεν γίνεται να ζούμε με μισθούς του 2011 με την αισχροκέρδεια του 2024 ειπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αυτονομία και η αυτοδυναμία των Δήμων στην πράξη, τονίζοντας ότι “στην Ευρώπη ενδυναμώνεται ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και δίνουν πόρους στους δήμους για να κάνουν την δουλειά τους” και πως “συνολικά το σύστημα διακυβέρνησης πρέπει να αλλάξει”.

“Δεν φοβάμαι την ευθύνη και αναλαμβάνω την ευθύνη για να ανατάξουμε την Αθήνα αλλά και την χώρα μας αν εκλεγώ “ κατέληξε ο κ. Δουκας

Σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας στη διαδικασία αδειοδοτήσεων για τα πλανόδια Λούνα Πάρκ, που εκθέτουν τους πολίτες σε θανάσιμους κινδύνους, εντοπίζουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές, με επικεφαλής τον Συμεών Κεδίκογλου, απευθύνονται προς τον υπουργό Εσωτερικών και καλούν την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των σχετικών ελέγχων αλλά και να αναθεωρήσει το καθεστώς προστίμων και ποινών σε περίπτωση παραβάσεων.

 

Αντιμέτωποι με την κατηγορία των κατ’ εξακολούθηση εμπρησμών από πρόθεση είναι ένας γιατρός 61νός ετών όπως και η 50χρονη σύντροφός του οι οποίοι συνελήφθησαν για τις πυρκαγιές στη Νέα Μάκρη. Οι Αρχές αναζητούν τον ανήλικο, 16 ετών, γιο της 50χρονης, ο οποίος φέρεται να έβαλε φωτιές πλησίον του σπιτιού που διέμενε η οικογένεια.

 

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα εφαρμοστούν από τις 6 το απόγευμα περιμετρικά του Καλλιμάρμαρου λόγω της διεξαγωγής της συναυλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο και σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, προκειμένου να κυλήσει ομαλά το Ραλι Ακρόπολις.

 

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 16 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών που εισάγει ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και για την επέκταση του μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα σε έως 60 δόσεις και αφορά οφειλές που βεβαιώθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2024. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Δέκα δωρεάν προγράμματα εκγύμνασης ενηλίκων ξεκινούν στις 9 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στο Πεδίον του Άρεως.

Την παραίτηση τους υπέβαλλαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα και άλλοι τρεις υπουργοί μέσω επιστολής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφάντσουκ, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Ο Ρουσλάν Στεφαντσούκ είπε ότι το αίτημα παραίτησης θα συζητηθεί από τους νομοθέτες σύντομα αφού ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι πραγματοποιούνται αλλαγές στην κυβέρνηση για να ενισχυθεί και να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που χρειάζεται η χωρα του.

Διπλός θρίαμβος για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της σφαιροβολίας.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια καταρρίπτοντας το ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Λάζαρος Στεφανίδης με 9.84 μέτρα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα