back to top
26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Μικροένταση υπήρξε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αστυνομικές δυνάμεις να απωθούν και να κάνουν χρήση χημικών κατά καθηγητών και φοιτητών, που διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις σε σχολεία και Πανεπιστήμια και ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Εντείνονται οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση της ομιλίας του πρωθυπουργού και του πακέτου μέτρων που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο από το βήμα των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ. Θα υπάρχουν παρεμβάσεις στοχευμένες. Δεν θα δούμε ούτε φέτος, όπως και στις προηγούμενες ΔΕΘ, που μίλησε ως πρωθυπουργός, ο Κυρ. Μητσοτάκης, καλάθι, με την λογική πρόσκαιρων παροχών, που σίγουρα θα ανακουφίσουν τους πολίτες, αλλά δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο στόχο που έχουμε θέσει» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο ΟΡΕΝ.

Την ίδια ώρα την προσήλωση της κυβέρνησης στην ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, οποίος επισκέφθηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό «Αργέντειος Παιδική Στέγη» στο Θησείο.

Τη θετική προκαταρκτική της αξιολόγηση για το 4ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 1 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το αίτημα πληρωμής για το σκέλος των επιχορηγήσεων είχε υποβληθεί στις αρχές Ιουνίου και αφορούσε στην επίτευξη 20 οροσήμων και στόχων του ελληνικού σχεδίου, μεταξύ άλλων, τη συμβασιοποίηση έργων όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ.

Την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών ζήτησε μέσω του ΑΘΗΝΑ984 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κίνησης των 87 Όλγα Γεροβασίλη. «Να θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος και να αφήσει τα παιχνίδια αντιπερισπασμού που διχάζουν και συρρικνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε τη μετονομασία του κόμματος σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς, ανώτατο όριο τριών θητειών για κάθε βουλευτή και ενίσχυση των ψηφιακών διαδικασιών. «Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι πρέπει να μας απασχολήσει αυτό στο Συνέδριό μας είπε στο MEGA ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Οι αλλαγές στο καταστατικό είναι πιο ουσιώδες θέμα τόνισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά διαρκώς εσωτερικούς εχθρούς, μέχρι να μείνει ένας αρχηγός σε ένα ΙΧ κόμμα που δεν θα μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα», σχολίασε στον Αθήνα 9,84 ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μηνύματα ενότητας παρουσία ιστορικών στελεχών του κόμματος, στην χθεσινή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου. Ιστορικό χαρακτήρισε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το πρωί στο ΟΠΕΝ προσθέτοντας ότι μπορεί να είναι η δύναμη, η οποία στο άμεσο μέλλον δύναται να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο να τη νικήσει, αλλά μέσα από την αξιοπιστία να αλλάξει τον τόπο.

Η ενότητα και η αυτονομία βασικές προϋποθέσεις για το ΠΑΣΟΚ.Είναι το μεγάλο διακύβευμα το επόμενο διάστημα με σύγχρονους όρους δίπλα στον πολίτη με κοινωνικές διεκδικήσεις και στοχεύσεις» είπε νωρίτερα στον Αθήνα 984 ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας. Αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αυτονομία και η αυτοδυναμία των Δήμων στην πράξη.

Αιχμές ως προς τις διενεργούμενες δημοσκοπήσεις σε οτι αφορά την εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ αφήνει με δήλωση του ο υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Κατρίνης. Μεταξύ άλλων δηλώνει οτι “υπάρχουν κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν την εκλογή Προέδρου στο Κίνημα.

Η διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια σοβαρή εκλογική διαδικασία τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ η Υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται το 14χρονο κορίτσι που το πρωί τραυματίστηκε στο κεφάλι και στα πόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια από πτώση κολώνας της ΔΕΗ εξαιτίας ενός τρόλλευ που έπεσε πάνω της. Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Φωκών κοντά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στον Μεσοπόταμο του δήμου Πάργας. Η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό χωρίς ωστόσο να τον απειλεί σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σε συνολικά 20.500 ελέγχους καταγγελιών πολιτών σε 630 παραλίες όλης της χώρας προχώρησαν οι Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε 60 ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου. Ελέγχθηκαν περισσότερες από 2.400 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 682 παραβάσεις. Εκδόθηκαν 55 διαταγές σφράγισης ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ξεπερνούν τα 8,5 εκατ. ευρώ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα εφαρμοστούν από τις 6 το απόγευμα περιμετρικά του Καλλιμάρμαρου λόγω της διεξαγωγής της συναυλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε σήμερα στην Άγκυρα τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί μια επίσκεψη που έχει στόχο να βάλει τέλος σε μια δεκαετία διενέξεων μεταξύ των δύο χωρών. Οι δύο άνδρες πρόκειται να υπογράψουν σήμερα σειρά συμφωνιών. Κοινές δηλώσεις τους αναμένονται αργότερα το απόγευμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική . Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21 έναν έως 35 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα