back to top
27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Πυρετώδεις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το προσεχές Σάββατο από το βήμα της 88ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. “Θα υπάρχουν στοχευμένες παρεμβάσεις. Δεν θα δούμε ούτε φέτος, καλάθι με την λογική πρόσκαιρων παροχών, που σίγουρα θα ανακουφίσουν τους πολίτες, αλλά δεν θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο στόχο που έχουμε θέσει” τόνισε στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Την ώρα που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι διαλύεται το ΕΣΥ, έχουμε ρεκόρ επεμβάσεων και μείωση -κατά 23.000- στη λίστα αναμονής για χειρουργείο», υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ,χαρακτηρίζοντας στρεβλή την εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ για την κατάσταση στο ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας ερωτηθείς για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκτόξευσε πυρά για μία ακόμη φορά κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε αυτούς τους ανθρώπους για παράνομο πλουτισμό, για ψευδές πόθεν έσχες, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Αθωώθηκαν από όλα. Είχαν πέντε βαριές κατηγορίες και έχουν κερδίσει πέντε διαφορετικά δικαστήρια. Το ότι απολύθηκαν εργαζόμενοι για πολιτικούς λόγους από το δημόσιο και καταστράφηκε η ζωή τους, δεν έχουν συγκινήσει έναν στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Τη θετική προκαταρκτική της αξιολόγηση για το 4ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 1 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σαρωτικές αλλαγές -μεταξύ των οποίων- τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς και ανώτατο όριο τριών θητειών για κάθε βουλευτή εισηγήθηκε -μεταξύ άλλων -ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο. «Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι πρέπει να μας απασχολήσει αυτό στο Συνέδριό μας είπε στο MEGA ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Οι αλλαγές στο καταστατικό είναι πιο ουσιώδες θέμα τόνισε.

Την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών ζήτησε -μέσω του Α984- η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κίνησης των 87 Ολγα Γεροβασίλη. “Οι αλλαγές που προτείνει ο κ. Κασσελάκης οδηγούν σε ένα μικρό, συγκεντρωτικό κόμμα αποκομμένο από την κοινωνία” υπογράμμισε .

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά διαρκώς εσωτερικούς εχθρούς, μέχρι να μείνει ένας αρχηγός σε ένα ΙΧ κόμμα που δεν θα μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα», σχολίασε- στον Αθήνα 9,84 -ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ,εν όψει της μάχης του Οκτωβρίου.

Ιστορικό χαρακτήρισε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το πρωί στο ΟΠΕΝ, προσθέτοντας ότι μπορεί να είναι η δύναμη, η οποία στο άμεσο μέλλον δύναται να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο να τη νικήσει, αλλά μέσα από την αξιοπιστία να αλλάξει τον τόπο.

Την ανάγκη ενότητας και αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ, ως βασικών προϋποθέσεων για την επόμενη μέρα της παράταξης, υπογράμμισε μέσω του Αθήνα 9,84, ο Χάρης Δούκας. Αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αυτονομία και η αυτοδυναμία των Δήμων στην πράξη.

Η διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια σοβαρή εκλογική διαδικασία σημείωσε- μεταξύ άλλων- στο ΜΕΓΚΑ η Άννα Διαμαντοπούλου.

Αιχμές ως προς τις διενεργούμενες δημοσκοπήσεις σε ό,τι αφορά την εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ αφήνει ο Μιχάλης Κατρίνης. “Υπάρχουν κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν την εκλογή Προέδρου στο Κίνημα” είπε χαρακτηριστικά.

Γροθιά στο στομάχι ήταν η σημερινή κατάθεση του αξιωματικού της πυροσβεστικής Aνδρέα Δημητρίου , ο οποίος έχασε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τη σύζυγό του και το έξι μηνών βρέφος τους το οποίο σε λίγους μήνες σχεδίαζαν να βαπτίσουν και ήταν το νεαρότερο θύμα
της πύρινης κόλασης .Με αξιοπρέπεια ο μάρτυρας περιέγραψε όσα έζησε φεύγοντας από την υπηρεσία του στη Νέα Μάκρη για να επιστρέψει στο Μάτι γνωρίζοντας πλέον ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά διευκρινίζοντας ότι από τότε μέχρι και σήμερα δεν μπορεί μπει
σε συζητήσεις με συναδέλφους .

Σε συνολικά 20.500 ελέγχους καταγγελιών πολιτών σε 630 παραλίες όλης της χώρας προχώρησαν οι Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε 60 ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου. Ελέγχθηκαν περισσότερες από 2.400 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 682 παραβάσεις. Εκδόθηκαν 55 διαταγές σφράγισης ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ξεπερνούν τα 8,5 εκατ. ευρώ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 6 το απόγευμα περιμετρικά του Καλλιμάρμαρου λόγω της διεξαγωγής της συναυλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Νέες προειδοποιήσεις προς την Δύση για τη χρήση των δυτικών όπλων από τους ουκρανούς απηύθυνε ο Σεργκέι Λαβρόβ, την ώρα που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχωρά στον μεγαλύτερο ανασχηματισμό από την έναρξη του πολέμου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 21 έναν έως 35 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα