back to top
29.8 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

29.8 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντιμέτωποι με την περικοπή μέρους ή και του συνόλου της σύνταξής τους περίπου 2.700 συνταξιούχοι που συνεχίζουν να εργάζονται

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωποι με την περικοπή μέρους ή ακόμα και του συνόλου της σύνταξής τους, βρέθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες-περίπου 2.700 συνταξιούχοι οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται, κατά την καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου.

Αιτία της παρακράτησης από τον ΕΦΚΑ, ήταν το γεγονός ότι οι εν λόγω δικαιούχοι, για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως 8 μήνες) δεν είχαν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές ως εργαζόμενοι, ούτε τον πόρο που θεσμοθετήθηκε στον πρόσφατο Ασφαλιστικό Νόμο (ν.5078/23) ως αντιστάθμισμα για την αποφυγή περικοπής 30% επί των συντάξιμων αποδοχών τους, λόγω συνέχισης της εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι έχουν δυνατότητα καταβολής των εισφορών και του πόρου, εντός διμήνου.
Επειδή ο νόμος δεν προβλέπει την παρτακράτηση σε δόσεις, οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα υποστούν περικοπή σύνταξης και τους επόμενους μήνες έως ότου εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα