back to top
25.9 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

25.9 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 03:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κρίσιμης ΚΕ του Σαββατοκύριακου και στον απόηχο των προτάσεων του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την αλλαγή του ονόματος του κόμματος.
Επίσης το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία έχει κληθεί ο Χρήστος Σπίρτζης για να δώσει εξηγήσεις.
Την ίδια ώρα, στελέχη του κόμματος συνεχίζουν την κριτική προς την ηγεσία.
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ομάδας των 87, Όλγα Γεροβασίλη, επανέλαβε το αίτημα για προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών, ενώ αναφερόμενη στις αλλαγές που προτείνει ο κ. Κασσελάκης, τόνισε ότι αυτές «οδηγούν σε ένα μικρό, συγκεντρωτικό κόμμα, αποκομμένο από την κοινωνία».

«Η υγεία, η παιδεία , η ενέργεια έχουν γίνει μπίζνα στα χέρια της εγχώριας ολιγαρχίας Και, αν μιλώ συνεχώς για πολιτική αυτονομία, είναι γιατί πώς αλλιώς θα συγκρουστεί ένα κόμμα με αυτούς, αν δεν έχει πολιτική αυτονομία;», ανέφερε μιλώντας στην Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
«Βιάζομαι να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία για να υπηρετήσουμε τον λαό και όχι για να πάρουν κάποιοι υπουργικές καρέκλες», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για αναγκαίο εξορθολογισμό του αριθμού των σχολικών τμημάτων για καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα, έκανε λόγο μιλώντας στον Alpha ο υπ. Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας στις διαμαρτυρίες για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων.
«Απρόκλητη» χαρακτήρισε το ΚΚΕ την χθεσινή επίθεση των ΜΑΤ σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που διαδήλωσαν, ζητώντας την ανάκληση των συγχωνεύσεων και τη μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι φονικοί πυροβολισμοί στα σχολεία της χώρας γίνονται ο κανόνας», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν μετά το νέο περιστατικό με τέσσερις νεκρούς και 9 τραυματίες σε λύκειο κοντά στην Ατλάντα.
“Οφείλουμε να βάλουμε τέλος σε αυτή την επιδημία της βίας από τα όπλα στη χώρα μας, μια για πάντα, τόνισε η αντιπρόδερος και η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Καμάλα Χαρις.
“Αρρωστο και παρανοϊκό τέρας”, αποκάλεσε τον δράστη ο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το CNN, ο δράστης φέρεται να είναι ένας 14χρονος.

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η λειτουργία της πλατφόρμας arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής από τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Επίσης, έως τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικά δικαιολογητικά για τη χορήγηση πρώτης αρωγής για τις καταστροφές από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν πριν από ένα χρόνο από την κακοκαιρία Daniel, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αίρονται από την προσεχή εβδομάδα όλοι οι περιορισμοί στην πρόσβαση για διαγνωστικές εξετάσεις για τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς, τους ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες, καθώς και για εγκύους, με απόφαση του υπoυργού Υγείας.

Την πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στην εστίαση και τον τουρισμό εντός του Σεπτεμβρίου, προανήγγειλε η υπ. Εργασίας Νίκη Κεραμέως.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 41ενός ετών οργανωμένος οπαδός ο οποίος είχε συλληφθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Χθες είχε οδηγηθεί στον ανακριτή με βάση νέα στοιχεία για εκβιασμούς σε καντίνες.

Παραδόθηκε στο ΑΤ Πειραιά ο 27χρονος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή και πέταξαν τσαντάκι με χειροβομβίδες κατά την διάρκεια καταδίωξης το περασμένο Σάββατο στο Κερατσίνι. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη μεταφορά χειροβομβίδων και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε 140 ανέρχονται τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ δηλώθηκαν δεκαέξι νέα εγχώρια κρούσματα. Συνολικά 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και στο φετινό «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024» το οποίο θα διεξαχθεί από σήμερα έως 8 Σεπτεμβρίου, σε περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Νεες κατηγορίες Νετανιάχου κατα της Χαμάς ότι “απέρριψε” συνολικά “όλα” όσα προτάθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της διεθνούς μεσολάβησης προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα.
Το Ισραήλ δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά του από τη συνοριακή ζώνη μεταξύ της νότιας Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου έως ότου υπάρξει εγγύηση ότι δεν μπορεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί ως σανίδα σωτηρίας για το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ.

Ο οικονομικός διευθυντής της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen προειδοποίησε τους εργαζομένους ότι η εταιρεία έχει μάξιμουμ δύο χρόνια για να ανα-διαρθρωθεί προκειμένου να επιβιώσει. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης θα χρειαστεί να κλείσουν εργοστάσια και στη Γερμανία.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, άρχισαν να του φωνάζουν, «άντε γεια», σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι αυτό ισοδυναμεί με ομολογία χρεοκοπίας.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη βύθιση πλοιαρίου σε ποταμό στην περιοχή του Αμαζονίου του Περού, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Στην αθλητική σας ενημέρωση
Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, καθώς η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου Πορτογάλου χαφ για δύο χρόνια

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα