back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

29.7 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

14χρονος μαθητής συνελήφθη ως ο δράστης της επίθεσης με τουφέκι εφόδου, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, δυο συμμαθητές του και δυο εκπαιδευτικούς μέσα στο λύκειο όπου φοιτούσε, στην πόλη Γουάιντερ στις ΗΠΑ.

Ο έφηβος θα αντιμετωπίσει «δίωξη για φόνο» και «θα δικαστεί ως ενήλικος», όπως ενημέρωσε ο Κρις Χόσι, διευθυντής του γραφείου έρευνας στην πολιτεία Τζόρτζια, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Προς το παρόν σύμφωνα με τις Αρχές δεν υπάρχει κάποια γνωστή διασύνδεση ανάμεσα στον δράστη και στα θύματα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι φονικοί πυροβολισμοί στα σχολεία της χώρας γίνονται ο κανόνας», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

“Οφείλουμε να βάλουμε τέλος σε αυτή την επιδημία της βίας από τα όπλα στη χώρα μας, μια για πάντα, τόνισε η αντιπρόδερος και η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Καμάλα Χαρις.

“Αρρωστο και παρανοϊκό τέρας”, αποκάλεσε τον δράστη ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Συνεδριάζει στη μία μετά το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αντικείμενο την προετοιμασία της κρίσιμης διήμερης Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο στον απόηχο των προτάσεων του Στέφανου Κασσελάκη -οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την αλλαγή του ονόματος του κόμματος- και με φόντο τις αλλεπάλληλες εσωκομματικές συγκρούσεις.

 

Παρών στις όποιες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ξανά ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Φαραντούρης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 . “Ο Σύριζα ως ηγέτιδα δυναμη της κεντροαριστεράς πρέπει να παίξει τον ρόλο του μπροστάρη και κάποιος πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι μεταξύ αυτών το χτύπησα κι εγώ. Δηλώνουμε παντού παρών. Όταν το σπιτι σου έχει πάρει φωτιά παιρνεις ενα λαστιχο και τρεχεις να την σβήσεις. Αν κάποιοι ενοχλήθηκαν είναι οκ, αλλά εγώ θέλω να γυρίσει το παιχνίδι”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Εν τω μεταξύ, για τις πέντε το απόγευμα έχει ορισθεί το ραντεβού της Επιτροπής Δεοντολογίας με τον Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου η Επιτροπή να κάνει την εισήγησή της προς την Κ.Ε. Η αναστολή κομματικής ιδιότητας και η διαγραφή είναι τα σενάρια που ακούγονται από την Κουμουνδούρου, παρα το γεγονός ότι κορυφαία κομματικά στελέχη τάσσονται κατά της διαγραφής του.

 

 

«Η υγεία, η παιδεία , η ενέργεια έχουν γίνει μπίζνα στα χέρια της εγχώριας ολιγαρχίας και, αν μιλώ συνεχώς για πολιτική αυτονομία, είναι γιατί πώς αλλιώς θα συγκρουστεί ένα κόμμα με αυτούς, αν δεν έχει πολιτική αυτονομία;», ανέφερε μιλώντας στην Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Βιάζομαι να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία για να υπηρετήσουμε τον λαό και όχι για να πάρουν κάποιοι υπουργικές καρέκλες», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αν το στίγμα του ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε ποσοστά κάτω από το 13% πρέπει να τροποποιήσουμε το στίγμα είπε πριν από λίγο στον Αθήνα 984 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης. Υπογράμμισε την ανάγκη να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος. Οδεύουμε σε μια διαδικασία εκλογής προέδρου χωρίς ουσιαστική συζήτηση” ανεφερε.

 

Έφθασε η ώρα των φορολογικών ελέγχων για IRIS, POS και πειραγμένες ταμειακές μηχανές, καθώς έληξαν όλες οι προθεσμίες και οι παρατάσεις που είχαν δοθεί για τη συμμόρφωση των επαγγελματιών με τους νέους κανόνες που επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Όσοι δεν προχώρησαν στην ενεργοποίηση, αντιμετωπίζουν πρόστιμο 1.500 ευρώ και πρόστιμο 1.000 ευρώ όσοι δεν έχουν δηλώσει τον επαγγελματικό τους λογαριασμό.

 

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου η λειτουργία της πλατφόρμας arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής από τους πυρόπληκτους της Αττικής.

 

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής συμπληρωματικών δικαιολογητικών για τη χορήγηση πρώτης αρωγής για τις καταστροφές από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν πριν από ένα χρόνο από την κακοκαιρία Daniel, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Αίρονται από την προσεχή εβδομάδα όλοι οι περιορισμοί στην πρόσβαση για διαγνωστικές εξετάσεις για τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς, τους ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές αρρυθμίες, καθώς και για εγκύους, με απόφαση του υπουργού Υγείας.

 

 

Συνελήφθη 82χρονος στην Κοζάνη, για κατοχή και διακίνηση 30 κιλών ακατέργαστης κάνναβης. Σύμφωνα με την αστυνομία τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο τα μετέφερε.

 

 

 

Παραδόθηκε στο ΑΤ Πειραιά ο 27χρονος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή και πέταξαν τσαντάκι με χειροβομβίδες κατά την διάρκεια καταδίωξης το περασμένο Σάββατο στο Κερατσίνι. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη μεταφορά χειροβομβίδων και παράνομη οπλοκατοχή.

 

Σε 140 ανέρχονται τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ δηλώθηκαν δεκαέξι νέα εγχώρια κρούσματα. Συνολικά 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

 

Τριήμερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή στον αυτοκινητόδρομο ΑΘΕ (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι) με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις» στον ΣΕΑ Μαλακάσας «Σείριος». Η εκκινηση θα δοθεί σλημερα στις 7 το απόγευμα στη Λαμία.

 

Ο πάπας Φραγκίσκος και ο μεγάλος ιμάμης της Τζακάρτα υπέγραψαν σήμερα κοινό έγγραφο που καλεί σε δράση εναντίον «της θρησκευτικής εργαλειοποίησης συγκρούσεων» και της κλιματικής αλλαγής, κατά τη διάρκεια διαθρησκευτικής συνάντησης μπροστά από το τζαμί Ιστικλάλ.

Στη διακήρυξη εκφράζουν την ανησυχία τους για την «απανθρωποίηση» που συνδέεται με τη «γενίκευση των συγκρούσεων και της βίας» και ζητούν την λήψη αποφασιστικών μέτρων.

 

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέρριψαν εκατέρωθεν την ευθύνη για το παρατεινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με σκοπό να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Πάντως εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας επέτρεψε να εμβολιαστούν σχεδόν 200.000 παιδιά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

 

Στις 9.15μμ στο ΣΕΦ θα πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι μπάσκετ του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ προς τιμήν του παλαίμαχου άσου των «ερυθρολεύκων» Γιώργου Πρίντεζη

 

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, καθώς η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου Πορτογάλου χαφ για δύο χρόνια

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα