back to top
19.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

19.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να ζητά νωρίτερα προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη νέου Πρόεδρου ,στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την παρέμβαση Πολάκη, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από το μπλοκ των «87» είπαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να πάρει ο ίδιος την απόφαση να πάει σε εκλογές. Στις πέντε συνεδριάζει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία έχει κληθεί για εξηγήσεις ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στη Θεσσαλία αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να συναντηθεί με πληγέντες της καταστροφικής πλημμύρας Daniel.

Τον 73χρονο Μισέλ Μπαρνιέ διόρισε Πρωθυπουργό της Γαλλίας ο Εμμανουέλ Μακρόν ,σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα.

Εν αναμονή των πρωθυπουργικών εξαγγελιών στη 88η ΔΕΘ το προσεχές Σάββατο. “Δεν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο”, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ,εν όψει της μάχης του Οκτωβρίου. Τη Θήβα επισκέπτεται σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στη Λέσβο ο Παύλος Γερουλάνος. Έντονη κριτική στην κυβέρνηση με σημείο αιχμής την υπερσυσσώρευση πλούτου άσκησε εκ νέου -αυτή τη φορά από την Χαλκίδα- ο Χάρης Δούκας. Περιοδεία στην Ήπειρο με πρώτο σταθμό τα Γιάννενα , πραγματοποιεί η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να επανέλθει στην εσωτερική πολιτική σκηνή ως κόμμα εξουσίας θα πρέπει να τροποποιήσει το στίγμα που εκπέμπει, ιδίως αν αυτό οδηγεί σε ποσοστά κάτω από το 13%», ανέφερε στον Αθήνα 9,84 ο , Μιχάλης Κατρίνης. “Πιστεύω σε μια αυτοδιοίκηση αυτόνομη, ανεξάρτητη και κομματικά ακηδεμόνευτη” τόνισε η Αννα Διαμαντοπούλου , η οποία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη

Έκκληση να μην ξεχαστεί -επτά μήνες μετά- η τραγωδία των Τεμπών απηύθυνε -μέσω του Α984- η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος και Προέδρος του Συλλόγου Συγγενών και Θυμάτων των Τεμπών. “Το θέμα δεν είναι στην επικαιρότητα, ενώ υπάρχουν εξελίξεις και γίνονται κινήσεις οι οποίες βρίσκουν τοίχο είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Καρυστιανού ,επισημαίνοντας ότι “το έγκλημα των Τεμπών θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας και τα κακώς κείμενα που μέχρι σήμερα συμβαίνουν. “Δεν θα αφήσουμε να λήξει το θέμα με τα πλημμελήματα” υπογράμμισε.

Ράγισαν καρδιές και σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας από τις καταθέσεις του Χαράλαμπου και της Μαρίας Διονυσιώτη οι οποίοι έχασαν την κόρη τους Μαργαρίτα και το έξι μηνών αβάπτιστο εγγόνι τους. Και οι δύο μάρτυρες κατέδειξαν την εγκατάλειψη των κατοίκων στην μοίρα τους από όλους τους υπευθύνους επισημαίνοντας ότι δεν βρίσκονται καν στο εδώλιο όσοι είχαν πραγματική ευθύνη.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την τελετή έναρξης πατάει γκάζι απόψε το Ράλι Ακρόπολις, που θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμοί Κελσίου. 34 βαθμοί στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα