back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Η κατάθεση της 72χρονης Ζιζέλ απέναντι στους 50 βιαστές της και τον σύζυγο που τη νάρκωνε

Διαβάστε επίσης

«Ο κόσμος μου κατέρρευσε», είπε η 72χρονη Ζιζέλ Πελικό, καταθέτοντας επί δυο ώρες στο δικαστήριο της Αβινιόν, για την υπόθεση των πολλαπλών βιασμών ενόσω ήταν ναρκωμένη από τον σύζυγό της.

Η αστυνομία «μου έσωσε τη ζωή» « είπε, εξιστορώντας τη στιγμή που τον Νοέμβριο του 2020 οι ερευνητές της έδειξαν για πρώτη φορά τις εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα την ίδια. Εκείνη ναρκωμένη από τον επί 50 χρόνια σύζυγό της που κινηματογραφούσε τους βιαστές που ο ίδιος είχε προσκαλέσει διαδικτυακά.

Η Ζιζέλ Πελικό, στα 72 της χρόνια αρνήθηκε την ανωνυμία που της προσέφερε η γαλλική δικαιοσύνη και απαίτησε «να γίνουν όλα δημόσια ώστε η ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο».

H δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα με βασικό κατηγορούμενο τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος, τον επί 50 χρόνια σύζυγο του θύματος, Ντομινίκ Πελικό (Pélicot). Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται και 51 εκ των συνολικά 72 βιαστών.

«Όλα όσα έχτισα με τον κ. Πελικό (τον σύζυγό της) καταρρέουν. Τρία παιδιά, επτά εγγόνια, ένα δεμένο ζευγάρι. Ακόμα και οι φίλοι μας έλεγαν ότι ήμασταν το ιδανικό ζευγάρι», είπε στην κατάθεσή της.

Η Ζιζέλ Πελικό ανέφερε, επίσης, ότι έχει παρακολουθήσει όλα τα βίντεο που τράβηξε ο σύζυγός της.

«Δεν είναι σκηνές σεξ, είναι σκηνές βιασμού, υπάρχουν δύο ή τρεις από αυτούς πάνω μου. Είμαι αναίσθητη. Ποτέ δεν έχω κάνει τρίο ούτε swinging».

Το θύμα πρόσθεσε: «Θυσιάστηκα στο βωμό της ακολασίας. Όταν βλέπεις αυτή τη γυναίκα, ναρκωμένη, κακοποιημένη, νεκρή σε ένα κρεβάτι, φυσικά το σώμα δεν είναι κρύο, είναι ζεστό, αλλά είμαι σαν νεκρή». «Αυτοί οι άνδρες με κακοποιούν, με εκμεταλλεύονται».

Η Πελικό υποστήριξε επίσης ότι θέλησε να δημοσιοποιηθεί η μαρτυρία της, ώστε «καμία γυναίκα να μην υποβληθεί στη χημική υποταγή». Ο όρος «χημική υποταγή» είναι διεθνής και χρησιμοποείται για τα θύματα που ναρκώθηκαν και στη συνέχεια βιάστηκαν.

«Κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήθελα η δίκη να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το κάνω για λογαριασμό όλων εκείνων των γυναικών που μπορεί να μην αναγνωριστούν ποτέ ως θύματα».

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του ειδικού ερευνητή της αστυνομίας που ηγήθηκε της έρευνας και κατέθεσε την Τετάρτη στο δικαστήριο για τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλε για να εντοπίσει τους δράστες μέσω των λεπτομερών αρχείων του συζύγου για τις επιθέσεις.

Ο Dominique P., ο 71χρονος συνταξιούχος, είχε κακοποιήσει τη σύζυγό του μεταξύ 2011 και 2020, ναρκώνοντάς την με υπνωτικά χάπια και στη συνέχεια στρατολογώντας δεκάδες αγνώστους για να τη βιάσουν, κατέγραψε τη δεκαετή κακοποίηση της συζύγου του, Ζιζέλ Π., με σχολαστική ακρίβεια, επιτρέποντας στη γαλλική αστυνομία να εντοπίσει περισσότερους από 50 άνδρες που ήταν ύποπτοι για τον βιασμό της ενώ ήταν ναρκωμένη.

Ο Ζερεμί Μποσέ Πλατιέρ διευθυντής της διυπηρεσιακής αστυνομικής δύναμης Hautes-Alpes δήλωσε ότι οι ερευνητές έψαξαν πολυάριθμους τηλεφωνικούς λογαριασμούς, φωτογραφίες και βίντεο και χρησιμοποίησαν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να ταυτοποιήσουν τους υπόπτους, όλοι τους άνδρες.

«Επέλεξα να συγκροτήσω μια πολύ στενή ομάδα τεσσάρων ερευνητών. Και επέλεξα ανθρώπους που είχαν το στομάχι να αντιμετωπίσουν τις εικόνες».

Ο ίδιος σημειώσε ότι είχαν καταρτίσει έναν κατάλογο 72 ατόμων που ήταν ύποπτα για την κακοποίηση της 72χρονης Gisele P. Οι ερευνητές μέτρησαν περίπου 200 περιπτώσεις βιασμού, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν από τον Dominique P. και πάνω από 90 από αγνώστους που επιστρατεύτηκαν μέσω μιας ιστοσελίδας ενηλίκων.

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020, κυρίως στο σπίτι του ζευγαριού στο Mazan, ένα χωριό 6.000 κατοίκων στη νότια περιοχή της Προβηγκίας.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των υπόπτων, η αστυνομία χρειάστηκε να πραγματοποιήσει συλλήψεις σε πέντε κύματα μεταξύ των τελών του 2020 και του Σεπτεμβρίου 2021.

Εκτός από τον σύζυγο, μόνο 50 ύποπτοι, ηλικίας μεταξύ 26 και 74 ετών, έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί και εντοπιστεί. Οι περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για βιασμό σε βαθμό κακουργήματος εάν καταδικαστούν.

Δεκαοκτώ από τους 51 κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του Dominique P., βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ άλλοι 32 κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ως ελεύθεροι.

Ο τελευταίος, που εξακολουθεί να είναι ελεύθερος, θα δικαστεί ερήμην.

Οι ανακριτές αρχικά εντόπισαν 54 υπόπτους, αλλά έκτοτε ένας έχει πεθάνει και άλλοι δύο έχουν αποκλειστεί λόγω έλλειψης στοιχείων.

Πηγή: France 24

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα