back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τροποποιήσει το στίγμα του

Διαβάστε επίσης

«Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να επανέλθει στην εσωτερική πολιτική σκηνή ως κόμμα εξουσίας θα πρέπει να τροποποιήσει το στίγμα που εκπέμπει, ιδίως αν αυτό οδηγεί σε ποσοστά κάτω από το 13%», ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στην Σοφία Μπερετάνου ο βουλευτής Ηλείας του κόμματος και υποψήφιος για την ηγεσία του , Μιχάλης Κατρίνης.

«Πρέπει ως κόμμα να ξεκαθαρίσει με ποιους είναι, ποιους εκπροσωπεί, τι εκφράζει εν έτει 2024. Να στείλει ένα μήνυμα σαφές, καθαρό και διακριτό από τους πολίτες ώστε να το ακούσουν και να το στηρίξουν», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την ανάγκη να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος στο δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες του Οκτωβρίου, λέγοντας: «Οδεύουμε σε μια διαδικασία εκλογής προέδρου χωρίς ουσιαστική συζήτηση».

 

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διευρυνθεί»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να μείνει μόνο στην ανάμνηση της ιστορίας του αλλά να σηματοδοτήσει και τη νέα εποχή με επικαιροποίηση των αρχών της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη οι οποίες μπορεί για κάποιους να φαίνονται μακρινές ή παρωχημένες αλλά σήμερα επιστρέφουν ως ζητούμενα. Πρέπει να πείσει ότι αποτελεί την εναλλακτική κυβερνητική επιλογή, να ανοίξει και να διευρυνθεί. Να δομήσει συμμαχίες για μια μεγάλη παράταξη που θα είναι φορέας υποδοχής ανθρώπων, ελπίδων, αγωνιών και προσδοκιών ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων.

«Να γίνουμε κόμμα εξουσίας»

«Δεν αμφισβητώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ιδεολογική τοποθέτηση. Όμως, δεν μπορώ να πανηγυρίζω όταν σημειώνει άνοδο 1-1,5 μονάδας τη στιγμή που η ΝΔ χάνει 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους και ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 20 μονάδες. Πρέπει να δούμε αν το ΠΑΣΟΚ βολεύεται με τα ποσοστά ενός μικρομεσαίου κόμματος που στα μάτια του κόσμου μοιάζει ως κόμμα καταγραφής ή αν θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να γίνει κόμμα εξουσίας. Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή για μια μεγάλη παράταξη η οποία έχει δύο απαραίτητες προϋποθέσεις. Χρειάζεται να έχει συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση, να αποφασίσει με ποιους είναι και ποιους εκπροσωπεί σήμερα και να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, ότι δεν διεκδικεί το ρόλο της βελτιωμένης ΝΔ».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα