back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

29.7 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Φαραντούρης: Η λύση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η προσφυγή στην κρίση των μελών

Διαβάστε επίσης

Με το πολιτικό θερμόμετρο στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στα ύψη, τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που έχει ως κεντρικό θέμα την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής που εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου αλλά και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η εν δυνάμει κυβερνητική εναλλακτική πρόταση, δεν μπορεί να συνεχίζει να σπαράζεται από τέτοιους είδους εσωστρέφεια, αντεγκλήσεις, εσωστρέφεια και περιδίνηση», ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και τους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο Νίκος Φαραντούρης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κληθείς να σχολιάσει το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε ότι «πρέπει να δοθεί μια λύση εξόδου-φυγής προς τα εμπρός», σημειώνοντας ότι «αν η προσφυγή στα μέλη συνιστά μια τέτοια λύση, ενδεχομένως να ήταν και η ενδεδειγμένη», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει».

«Προσφυγή στα μέλη»

«Θεωρώ ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, η προσφυγή στα μέλη μας είναι η σωστότερη λύση, ακόμα και αν δεν είναι η ιδανική, προκειμένου να πάψει αυτή η απαξίωση στο κόμμα. Ας μην δαιμονοποιούμε τα μέλη μας. Άλλωστε, και ο ίδιος ο πρόεδρος τα επικαλείται και με αυτά υποτίθεται ότι συνομιλεί  προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Επομένως, αν η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί με επαναπροσφυγή στην κρίση των μελών, γιατί όχι ;»

«Όταν το σπίτι σου έχει πάρει φωτιά , παίρνεις ένα λάστιχο και τρέχεις να την σβήσεις»

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν θέτω πρώτα τα πρόσωπα αλλά την σοβαρότητα που πρέπει να αποπνέει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάποιος πρέπει να χτυπήσει ”καμπανάκι” και μεταξύ άλλων το έκανα και εγώ. Ας είναι η φωνή μου, μια φωνή αφύπνισης. Όταν το σπίτι σου έχει πάρει φωτιά , παίρνεις ένα λάστιχο και τρέχεις να την σβήσεις. Αν κάποιοι ενοχλήθηκαν επειδή  το ”παρών” που δήλωσα το εξέλαβαν ως οτιδήποτε άλλο, το αποδέχομαι και αυτό».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα