back to top
34.5 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

34.5 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Επιμένει στην άποψη ότι «οι ιδιώτες ιατροί δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία»

Διαβάστε επίσης

Δεν προτίθεται να πάρει πίσω την υπογραφή του σε καμία λέξη της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ που αναφέρεται στη συμβολή των ιδιωτών γιατρών την περίοδο της πανδημίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στις 2 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται πως «οι ιδιώτες γιατροί δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία, παρότι κάποια στιγμή επιτάχθηκαν, επικαλούμενοι προβλήματα υγείας». Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του ΙΣΑ, της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επιμένει στην άποψή του, αναφέροντας ότι «τον υγειονομικό πόλεμο, γνωρίζουμε όλοι ότι εμείς στο ΕΣΥ τον δώσαμε. Τους ασθενείς με covid-19 διαχειρίστηκε αποκλειστικά και μόνο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Παραπέμπουμε σε χιλιάδες δημοσιεύματα, τοποθετήσεις φορέων, ασθενών με covid-19 εκείνης της εποχής».

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Βόρεια Ελλάδα, όπου ενόψει της ΔΕΘ το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι «στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν το υπουργείο Υγείας απηύθυνε κάλεσμα να έρθουν οικειοθελώς ιδιώτες γιατροί να βάλουν πλάτη, που υπήρχε ανάγκη και τεράστια διασπορά, μόνο 13 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν για τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος. Μπράβο φυσικά σε αυτούς τους 13 ιατρούς.

Μετά φθάσαμε στην επίταξη συγκεκριμένων ιδιωτών ιατρών που και πάλι υπήρξαν προβλήματα, όπως περιγράφονται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Απορούμε γιατί τότε δεν υπήρχε αντίδραση και υπάρχει τώρα;», καταλήγει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα