back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

29.7 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Ράλι Ακρόπολις: Ξεκινά σήμερα το ράλι των Θεών

Διαβάστε επίσης

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα ξεκινήσει επίσημα σήμερα. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης εμπρός από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και το επίκεντρο της διοργάνωσης.

Αφού περάσουν τα εβδομήντα δύο πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα από τη ράμπα της εκκίνησης, ο χώρος θα μετατραπεί σε σκηνή που θα υποδεχθεί την Έλενα Παπαρίζου, για μία συναυλία που θα σημάνει και την εορταστική έναρξη του αγώνα.

Τα φώτα θα στραφούν στη μήκους 1,97 χλμ. υπερειδική διαδρομή που θα φέρει τα πληρώματα απέναντι από το χρονόμετρο και εμπρός από τους θεατές που θα βρεθούν στο χώρο του Σ.Ε.Α. Σείριος γι’ αυτήν τη διαφορετική εικόνα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, με την οποία θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό σκέλος της ημέρας.

Εβδομήντα δύο πληρώματα θα περάσουν από τη ράμπα της αφετηρίας στη Λαμία την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, για να αναμετρηθούν τις επόμενες τρεις ημέρες σε έναν αγώνα 15 ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 305 χιλιομέτρων.

Στην Ελλάδα θα βρεθούν πληρώματα από 31 χώρες και φυσικά όλοι οι διεκδικητές των φετινών τίτλων.

Η πρωτοπόρος στη βαθμολογία των Κατασκευαστών, Hyundai Shell Mobis WRT, θα λάβει μέρος με τρία i20 N Rally1. Ο επικεφαλής στη βαθμολογία των Οδηγών, Thierry Neuville θα ηγηθεί της προσπάθειας, με τον Ott Tanak στο δεύτερο i20 Ν να έχει στόχο τη μείωση της μεταξύ τους διαφοράς.

Στο τρίτο αυτοκίνητο της Hyundai θα επιστρέψει ο Ισπανός Dani Sordo, στην 3η φετινή του εμφάνιση με τα χρώματα της κορεατικής ομάδας.

 

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα