back to top
34.5 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

34.5 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Β.Μεταξάς: Σε διαρκή εγρήγορση το ΚΚΕ κατά των κυβερνητικών αντιλαϊκών σχεδιασμών

Διαβάστε επίσης

«Το ΚΚΕ βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση προκειμένου να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών και των αγροτών, για μία δυναμική και συλλογική αντεπίθεση απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που την στηρίζουν. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η κινητοποίηση σωματείων και φορέων στη ΔΕΘ», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Σταθμός είναι η ΔΕΘ, αλλά δεν είναι το Α και το Ω», πρόσθεσε.

«Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, την υπογραφή ΣΣΕ, ιδιαίτερα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, με βασικό αίτημα, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, τα φορολογικά μέτρα σε βάρος των επαγγελματιών που η κυβέρνηση στην κυριολεξία τα έχει τεντώσει, κατ’ επιταγήν των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων για να αρπάξουν μερίδιο αγοράς.

«Η πάλη των εργαζομένων μπορεί να πιέσει την κυβέρνηση ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους», επισήμανε κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι εμφανίζεται να ανακοινώνει μέτρα για την κατεστραμμένη Θεσσαλία, ενώ στην ουσία τα χρήματα πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σημείωσε ότι «ως αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής, η κυβέρνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2024, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2023, έχει μαζέψει 4 δις ευρώ επιπλέον φόρους και έχει δώσει 500 εκατομμύρια λιγότερα στην κοινωνική πολιτική, για παιδεία, υγεία, πρόνοια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα