back to top
25.2 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 06:00

Διαβάστε επίσης

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός για την 88η ΔΕΘ.
Από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλύσει, το απόγευμα του Σαββάτου, τον κυβερνητικό οδικό χάρτη, με ορίζοντα τις εκλογές του 2027 και σημεία αναφοράς την αντιμετώπιση στεγαστικού / δημογραφικού, την αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, τη μείωση φόρων και την ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος.
Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε οικονομικό μηναίο κίνητρο στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε άγονες περιοχές, το οποίο θα ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες θα φτάνει έως τα 600 ευρώ. «Προτεραιότητα η στήριξη του ΕΣΥ», επισήμανε ο πρωθυπουργός.
«Εάν ήταν προτεραιότητα το ΕΣΥ δεν θα είχε στη θέση του υπουργού έναν ορκισμένο εχθρό της δημόσιας υγείας όπως είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης», σχολίασε -μεταξύ άλλων- ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, στρέφονται πλέον τα βλέμματα, την ώρα η Ομάδα των 87 και ο Παύλος Πολάκης ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες για εκλογή νέου αρχηγού.
«Μια πρόταση μομφής πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα. Δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας», δήλωσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης.
Εν τω μεταξύ, την διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη εισηγείται το τριμελές συμβούλιο προς την ολομέλεια της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει την Τρίτη με ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής για μια απόφαση σε επόμενη ΚΕ.

Την διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ένα στον πρώτο κι ένα στον δεύτερο γύρο των εκλογών, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας.

Τροπολογία για εξάμηνη αναστολή είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών και Πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από θεομηνίες και σεισμούς, αναμένεται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Οικονομίας «Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής και άλλες διατάξεις» που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χρίστο Δήμα οι διατάξεις αυτές, θα αφορούν και τους πληγέντες της Θεσσαλίας.

«Η σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα ήταν και είναι αγαστές, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων», τόνισαν γερουσιαστές των ΗΠΑ στο συνέδριο του Economist, σε συνεδρία με θέμα: «Προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή μετά το αποτέλεσμα των επερχόμενων αμερικανικών εκλογών».

Ποινή μιας ημέρας αποβολή από το σχολείο για εμφανή κατοχή και χρήση κινητού, προβλέπει ο νέος κανονισμός, όπως δήλωσε ο υπ. Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Αναφερόμενος στον εκφοβισμό ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι όποιος ή όποια βιντεοσκοπεί ένα παιδί σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή του, θα αλλάζει σχολείο.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους η 50χρονη γυναίκα και ο ανήλικος γιος της οι οποίοι κατηγορούνται για σειρά εμπρησμών στη Νέα Μάκρη, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο σύντροφος της κατηγορουμένης.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Ο πατέρας του εφήβου που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ σε λύκειο της Τζόρτζια, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας εννέα, συνελήφθη με διάφορες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δευτέρου βαθμού, ανακοίνωσαν οι Αρχές. Οι κατηγορίες του συνδέονται άμεσα με τις πράξεις του γιου του και με το να του επιτρέπει να κατέχει όπλο. Ο 14χρονος θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου.

Με μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις το Σάββατο απαντούν οι Γάλλοι στην επιλογή του Εμανουέλ Μακρόν να διορίσει πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ, πρώην Επίτροπο και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit, αγνοώντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συνάντηση στην Φρανκφούρτη θα έχουν σήμερα ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος θα παραστεί σε μια συνεδρίαση της ομάδας επαφής των συμμάχων για την Ουκρανία στην αμερικανική βάση στο Ραμστάιν.

Στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αν επανεκλεγεί πρόεδρος θα θέσει τον Ίλον Μασκ επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης και Ελέγχου του κυβερνητικού έργου. Επίσης, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο υποσχέθηκε ότι θα μετατρέψει τις ΗΠΑ «σε παγκόσμια πρωτεύουσα του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων».

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε επίσημα ένοχος στη δικαιοσύνη στο Λος Άντζελες για φορολογική απάτη, απρόσμενη εξέλιξη που σημαίνει πως δεν θα διεξαχθεί νέα δίκη του, που θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Λευκό Οίκο και τους Δημοκρατικούς, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Στο Τσαντ, 14 μαθητές ενός ιεροδιδασκαλείου και ο καθηγητής τους έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την επαρχία Ουαντέ, ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού:
Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή από τον Νάσο Γκαβέλα στα 100 μέτρα με επίδοση 11.02. Ο Γκαβέλας έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που κατακτά δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς ή Παραολυμπιακούς Αγώνες σε δρομικό αγώνισμα.
Συγχαρητήρια στον Νάσο Γκαβέλα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Δεύτερος στο Diamond League της Ζυρίχης αναδείχθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.02 μέτρα. Στην ίδια διοργάνωση, ο χάλκινος ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στο επί κοντώ με τρίτο άκυρο άλμα στα 5,42 μ.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα