back to top
33.1 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

33.1 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στην συμπρωτεύουσα μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός για την 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου θα ανανακονώσει αυριο φορολογικό πακέτο 14 μέτρων μέτρα που θα περιλαμβάνουν φορολογικές μειώσεις , με δημοσιονομικούς ωστόσο περιορισμούς. Τα μέτρα -αρκετά εκ των οποίων έχουν ήδη ανακοινωθεί ότι θα ισχύσουν από του χρόνου, συνολικού ύψους 860 εκ. ευρώ- θα αφορούν μεταξύ άλλων, την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις , την μονιμοποίηση της απαλλαγής του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και τη ρύθμιση οφειλών σε Δήμους.

Στις αυριανές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού αναμενεται να περιληφθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- και η απαλλαγή της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδήματος σε όσους κατόχους “κενών” ακινήτων τα μισθώσουν τουλάχιστον για μια τριετία με πολύχρονα μισθωτήρια συμβόλαια .Την ίδια φορολογική απαλλαγή θα έχουν και όσοι από τους κατόχους ακινήτων που σημερα τα διαθέτουν με βραχυχρόνια μίσθωση μέσω των πλατφορμών τύπου Airbnb, τα νοικιάσουν για μια τριετία με τα παραδοσιακά μακροχρόνια συμβόλαια.

Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε οικονομικό μηναίο κίνητρο στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε άγονες περιοχές, το οποίο θα ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες θα φτάνει έως τα 600 ευρώ.

Κινητοποιήσεις, με αφετηρία την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ετοιμάζουν τα συνδικάτα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 5 και μισή στην πλατεία ΧΑΝΘ.

 

Με την ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να κλιμακώνεται σε καθημερινή βάση, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα τώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κομματος το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο Παύλος Πολάκης και η ομαδα των 87 ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες για εκλογή νέου αρχηγού . «Μια πρόταση μομφής πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα. δήλωσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Εν τω μεταξύ, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραπέμπει η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Χρήστο Σπίρτζη, κάνοντας λόγο για «σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα». Στη σχετική ανακοίνωση της επισημαίνει ότι ο Χρ. Σπίρτζης «για μία ακόμη φορά αγνόησε την πρόσκληση» για «να παράσχει τις εξηγήσεις του» και «επέλεξε και πάλι την αποστολή νέας επιστολής με περιεχόμενο παρόμοιο με την προηγούμενη η οποία του επεστράφη από την ΕΔ ως απαράδεκτη».

 

Την διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ένα στον πρώτο κι ένα στον δεύτερο γύρο των εκλογών, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας.

 

Στην απόφασή του να παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων Αθηναίων ακόμη και εάν εκλεγεί Πρόεδρος του Πασοκ αναφέρθηκε εκ νεου ο Χάρης Δούκας μιλώντας στον Σκαι. “Θα συνεχίσω να είμαι Δήμαρχος όπως συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη με μεγάλες προσωπικότητες όπως Μιτεράν, Σιράκ, Ρέτζι, Κόστα είναι μια ευρωπαϊκή πρακτική και ενδυναμώνει τον θεσμό ειπε χαρακτηριστικά θεωρούν ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να είναι επαίτης και όχι πρωταγωνιστής και να στέκεται στα υπουργεία και να παρακαλά για μια χρηματοδότηση . Εμείς θα σηκώσουμε ανάστημα. Υπογράμμισε δε, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σηκώσει ανάστημα και οι πολίτες θα αποφασίζουν για τις πόλεις τους.

Στο ερώτημα εάν μπορεί να λειτουργήσει αυτός ο διπλός ρόλος ο κ. Δούκας ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας χαρακτηριστικα: “Μπορεί γιατί το Εγώ τελείώσε. Το Εμείς κάνει τη διαφορά. Δεν είμαστε αυτοκράτορες να διοικούμε από το γραφείο. Ούτε θέλω να διοικώ με την παρέα μου. Ενώνουμε δυνάμεις” .

Ερωτηθείς εάν μπορεί ως Πρόεδρος του Πασοκ να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κύριος Δούκας απάντησε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Μητσοτάκης αλλά τα προβλήματα των πολιτών και το να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, ένα σύστημα που οπως είπε δημιουργεί υπερκέρδη για τους πολύ λίγους και για τους υπόλοιπους ανισότητες. “Χρειάζεται κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη. Χρειάζεται μια πολύ μεγάλη συμμετοχή στις 6 Οκτώβρη για να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική έκρηξη” ανέφερε ο κ. Δούκας.

 

 

Τροπολογία για εξάμηνη αναστολή είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών και Πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από θεομηνίες και σεισμούς, αναμένεται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Οικονομίας «Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής και άλλες διατάξεις» που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Χρίστο Δήμα οι διατάξεις αυτές, θα αφορούν και τους πληγέντες της Θεσσαλίας.

 

Αγρια συμπλοκή μεταξύ νεαρών σημειώθηκε τη νύχτα στη Φιλοθέη με έναν τραυματία και δύο συλλήψεις.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν δυο ΙΧ στο οποίο επέβαιναν 10 άτομα σταμάτησαν ένα άλλο αυτοκινητο με 5 άτομα και του επιτέθηκαν με καδρόνια και ρόπαλα σπάζοντας τα παράθυρα. Παράλληλα ξυλοκόπησαν έναν 20χρονο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε από μια μάντρα και έπεσε σε παρακείμενο ρέμα και όπου εγκλωβίστηκε, με αποτέλεσμα να διακομισθεί με το ΕΚΑΒ τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό.

Μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκε το ένα από τα δύο ΙΧ των δραστών στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα 30 και 23 ετών τα οποία και συνελήφθησαν. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια. Αρχικά εξετάσθηκε αν πρόκειται για οπαδικά κίνητρα κάτι που τελικά δεν προέκυψε.

 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο για την πρόσβαση ανηλίκων και νέων ενηλίκων προσφύγων και αιτούντων άσυλο καθώς και ημεδαπών, σε δραστηριότητες αθλητισμού και πολιτισμού.

 

Με μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις αυριο, απαντούν η γαλλική αριστερά στην επιλογή του Εμανουέλ Μακρόν να διορίσει πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ, πρώην Επίτροπο και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit. Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί «με όσους έχουν καλή πίστη» προκειμένου -όπως είπε- να προωθήσει περισσότερο σεβασμό και ενότητα στην πολιτικά διαιρεμένη χώρα, έπειτα από πολλούς μήνες πολιτικών αναταράξεων.

“Οι εκλογές κλάπηκαν από τον γαλλικό λαό”, κατήγγειλε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, που συμμετέχει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα