back to top
25 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

25 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

 

Ανάπτυξη 2,3% για το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξε αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών ενώ την ανιούσα πήραν οι εισαγωγές. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς 2,1% σε ετήσια και 0,8% σε τριμηνιαία βάση .

Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την μονιμοποίηση της απαλλαγής του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και τη ρύθμιση οφειλών σε Δήμους θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το φορολογικό πακέτο 14 μέτρων, ύψους 860 εκ. Ευρώ, με δημοσιονομικούς, ωστόσο περιορισμούς, που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συμπεριληφθεί και η απαλλαγή της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδήματος σε όσους κατόχους “κενών” ακινήτων τα μισθώσουν τουλάχιστον για μια τριετία.Τ

Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε οικονομικό μηναίο κίνητρο στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε άγονες περιοχές.

 

Εθνική αναπτυξιακή συμφωνία έως το τέλος του έτους ζήτησε από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις με αφετηρία τις αυριανές συγκέντρωσεις στην Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης…..Ο Δημήτρης Κωστάκος θα μας πει περισσότερα……ΤΗΛΕΦΩΝΟ

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο. Ο Παύλος Πολάκης και η ομάδα των 87 ζητούν άμεση προσφυγή στις κάλπες για εκλογή νέου αρχηγού. «Μια πρόταση μομφής πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

 

Την ίδια ώρα στην Κεντρική Επιτροπή παραπέμπει η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος τον Χρήστο Σπίρτζη, κάνοντας λόγο για «σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα». Στη σχετική ανακοίνωση της επισημαίνει ότι ο Χρ. Σπίρτζης «για μία ακόμη φορά αγνόησε χθες την πρόσκληση» για «να παράσχει εξηγήσεις » και «επέλεξε και πάλι την αποστολή νέας επιστολής η οποία του επεστράφη ως απαράδεκτη».

 

Χειρόφρενο τραβούν την ερχόμενη Δευτέρα από τις 5 τα ξημερώματα για 24 ώρες οι οδηγοί ταξί της Αττικής. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών η απεργία θα διαρκέσει έως τις 5 το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου.

 

Την διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ένα στον πρώτο κι ένα στον δεύτερο γύρο των εκλογών, προανήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας.

 

Στην απόφασή του να παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων ακόμη και εάν εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκ νέου ο Χάρης Δούκας μιλώντας στον ΣKAI. Υπογράμμισε δε, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σηκώσει ανάστημα και οι πολίτες θα αποφασίζουν για τις πόλεις τους.

Στο ερώτημα εάν μπορεί να λειτουργήσει αυτός ο διπλός ρόλος ο κ. Δούκας ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μπορεί γιατί το Εγώ τελείωσε. Το Εμείς κάνει τη διαφορά. Δεν είμαστε αυτοκράτορες να διοικούμε από το γραφείο.

 

Ερωτηθείς εάν μπορεί ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κύριος Δούκας απάντησε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Μητσοτάκης αλλά τα προβλήματα των πολιτών και το να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης.

 

Το μόνο κόμμα που μπορεί να φέρει ξανά την ελπίδα στους πολίτες είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση με την οποία πρέπει να αναμετρηθούμε, δήλωσε από την Αρκαδία η επίσης υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου

 

Σορός γυναίκας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκε στη λίμνη των Κρεμαστών, από κάτοικο της περιοχής. Οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για κάποιο πρόσφατο περιστατικό. Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει αναφορά για εξαφάνιση κάποιου προσώπου από την περιοχή.

 

Σπείρα που εκβίαζε καταστηματάρχες και «πουλούσε» προστασία σε Αθήνα και Μύκονο εξάρθρωσε η αστυνομία με τη σύλληψη 4 ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

 

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους προληπτικά, στο νότιο τμήμα της Κίνας, καθώς ο τυφώνας Γιάγκι έφτασε στη νήσο Χαϊνάν. Συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που ξεπερνά τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, ο Γιάγκι αντιστοιχεί σε «τυφώνα 4ης κατηγορίας», σύμφωνα με δεδομένα της NASA.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα