back to top
31.5 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

31.5 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντικές καθυστερήσεις άνω των 20 λεπτών σημειώνονται στην Αττική οδό από την έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι την Μεταμόρφωση.

Εν αναμονή των αυριανών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από το βήμα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Eurostat, αναφερόμενος στην Ελληνική οικονομία, η οποία αναπτύχθηκε με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Η χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε ανάπτυξη 2,3%. Ωστόσο, όπως προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης η ανάπτυξη για να έχει νόημα πρέπει να μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων.

Εθνική αναπτυξιακή συμφωνία έως το τέλος του έτους ζήτησε από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις με αφετηρία τις αυριανές συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο, αύριο στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση μισή ώρα νωρίτερα, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση στελεχών για άμεση προσφυγή στις κάλπες και εκλογή νέου αρχηγού. Μία πρόταση μομφής πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι εργασίες της ΚΕ θα ξεκινήσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι με την εισήγηση του Προέδρου του Κόμματος. Απέναντι στα σενάρια διασπάσεων πρέπει να προχωρήσουμε με την απόφαση να ηγηθούμε μίας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Δεν έχουν καταβληθεί πολλές αποζημιώσεις. Οι ζημιές είναι τεράστιες και ο χρόνος έχει παγώσει για τους ανθρώπους εδώ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκεπτόμενος σήμερα τις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης Λάρισας, έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Στην προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Όσο επιδεινώνεται η προοπτική του πρωτογενούς τομέα, η δημογραφική παρακμή θα είναι ραγδαία τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκεπτόμενος την Παναιγιάλειο Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Αιγίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις εννέα παρά τέταρτο το βράδυ θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια αγροτικής έκθεσης που οργανώνει ο Δήμος Ερυμάνθου.

Στην απόφασή του να παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων ακόμη και εάν εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκ νέου ο Χάρης Δούκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Στο ερώτημα εάν μπορεί να λειτουργήσει αυτός ο διπλός ρόλος ο κ. Δούκας ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας χαρακτηριστικά: Το Εμείς κάνει τη διαφορά. Δεν είμαστε αυτοκράτορες να διοικούμε από το γραφείο.

Το μόνο κόμμα που μπορεί να φέρει ξανά την ελπίδα στους πολίτες είναι το ΠΑΣΟΚ δήλωσε από την Αρκαδία η επίσης υποψήφια πρόεδρος Νάντια Γιαννακοπούλου.

Έντεκα προτάσεις για την κοινωνική κατοικία και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης κατέθεσε από την Θεσσαλονίκη η Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο Αίγιο συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο επίσης υποψήφιος για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος. Αύριο θα συνομιλήσει με πολίτες της περιοχής.

Χειρόφρενο τραβούν την ερχόμενη Δευτέρα από τις 5 τα ξημερώματα για 24 ώρες οι οδηγοί ταξί της Αττικής. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών η απεργία θα διαρκέσει έως τις 5 το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζουν τη στήριξη τους προς το Κίεβο οι κυβερνήσεις της Δύσης, όπως επιβεβαιώθηκε και στη σύνοδο που είναι σε εξέλιξη στο Ράιμ-στάιν.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία F54 του ακοντισμού κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με επίδοση 30.13 μέτρα. Πλέον η ελληνική αποστολή μετρά 11 μετάλλια.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα