25.2 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης για την 88η ΔΕΘ – Η αύξηση των εισοδημάτων στις εξαγγελίες του

Διαβάστε επίσης

Από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλύσει, το απόγευμα του Σαββάτου, τον κυβερνητικό οδικό χάρτη, με σημεία αναφοράς την αντιμετώπιση στεγαστικού / δημογραφικού, την αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, τη μείωση φόρων και την ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος.

Την καθιέρωση ενός επιπλέον οικονομικού κινήτρου για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές, στο πλαίσιο της στήριξης των ιατρών του ΕΣΥ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ότι το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι τον κορμό των βασικών μέτρων της πολιτικής, που θα ακολουθήσει, θα τον ανακοινώσει στη ΔΕΘ, και επανέλαβε ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για την κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα.

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του σημειώνει τα εξής:

«Σε 2 μέρες θα βρεθώ στο βήμα της ΔΕΘ, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Θέλω, όμως, σήμερα να αναφερθώ ξεχωριστά σε κάτι πολύ σημαντικό που έχει να κάνει με την επιβεβλημένη στήριξη των ιατρών του ΕΣΥ.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, καθιερώνουμε επιπλέον οικονομικό κίνητρο για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε προβληματικές ή άγονες περιοχές. Το νέο αυτό επίδομα, ανάλογα και με την κατηγορία της περιοχής που θα ασκεί υπηρεσία ο ιατρός, ξεκινά από τα 200 ευρώ και για συγκεκριμένες ειδικότητες μπορεί να φτάσει έως τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Έχω πει πολλές φορές -και δεν θα κουραστώ να το λέω- ότι η στήριξη του ΕΣΥ είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες χρόνων. Όμως δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο ΕΣΥ, αντάξιο των προσδοκιών όλων των πολιτών».

«Εάν ήταν προτεραιότητα το ΕΣΥ δεν θα είχε στη θέση του υπουργού έναν ορκισμένο εχθρό της δημόσιας υγείας όπως είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης», σχολίασε -μεταξύ άλλων- ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Αυτό το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει να κάνει ο Πρωθυπουργός είναι να βγάζει ένα μεγάλο καλάθι, για να γίνει προσωρινά ευχάριστος και να υποθηκεύσει τις επόμενες γενιές. Κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτής και πολύ περισσότερο στη δεύτερη τετραετία, που έχουμε διανύσει τον ένα από τα τέσσερα χρόνια, είναι η αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών. Είχαμε μιλήσει το 2023, για 1.500 ευρώ μέσο μισθό, είμαστε σε μια πορεία προς αυτό. Ταυτόχρονα έχουμε αυξήσει και τον κατώτατο μισθό με μια σειρά από παρεμβάσεις».

Οι παρεμβάσεις στήριξης που θα ανακοινωθούν από τον κ. Μητσοτάκη θα είναι μετρήσιμες, στοχευμένες και ρεαλιστικές.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Σκάι, δήλωσε ότι: «Τα μέτρα ζυγισμένα και δίκαια. Δημογραφικό μέτρα συμφιλίωσης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Στο μέτωπο της φορολογικής πολιτικής, η κυβερνητική στρατηγική θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες:
-Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
-Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5%.
-Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.
-Αύξηση συντάξεων.
-Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων.
-Μόνιμη επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
-Αναστολή ΦΠΑ στις οικοδομές για το 2025.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Η Κυβέρνηση σε συνέχεια των 50 μειώσεων ή καταργήσεων φόρων της πρώτης τετραετίας θα συνεχίσει στην κατεύθυνση φοροαπαλλαγών, μόνιμων παρεμβάσεων μειώσεων φόρων».

Χονδρόπουλος – Newsroom – ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα