back to top
32.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

88η ΔΕΘ: Συνάντηση Μητσοτάκη με το Γερμανό Αντικαγκελάριο Χάμπεκ

Διαβάστε επίσης

Ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το μεταναστευτικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη με τον Ρόμπερτ Χαμπεκ, αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας που είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η ΔΕΘ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Χάμπεκ, συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα μας είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά τέλος την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Απ. Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα