back to top
23.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

23.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη, λίγο πριν από την έναρξη της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη της ομάδας των «87», που απέστειλαν κείμενο προς τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, με 100 υπογραφές.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιούμε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στη δημοκρατία, στις αρχές και τις αξίες μας και στη διαφορετική άποψη. Αυτό θα πρέπει να είναι και το επίδικο όλων των συντροφισσών και των συντρόφων σε αυτή την κρίσιμη διαδικασία, που διακινδυνεύει εν τοις πράγμασι την ενότητα μας», αναφέρουν. Καταλογίζουν ευθύνες στον Στέφανο Κασσελάκη για την κατάσταση που βιώνει το κόμμα, σημειώνοντας “Η φαρσοκωμωδία στην οποία εξελίσσεται η προτεινόμενη από τον Πρόεδρο αλλαγή του ονόματος του κόμματος προσθέτει μια ακόμα ψηφίδα στην εξαιρετικά αρνητική εικόνα του κόμματος και στην απουσία οποιασδήποτε σοβαρότητας ακόμα και σε τόσο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ταυτότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την ιστορία χιλιάδων ανθρώπων και αγωνιστών”.

Η κρίσιμη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Μέτρα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την τόνωση των εισοδημάτων αναμένεται να εξαγγείλει απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στη λίστα ανακοινώσεων του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, παρεμβάσεις σε επιδόματα και μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού. Σε λίγο ο κύριος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo και στη συνέχεια θα επισκεφθεί Περίπτερα της Έκθεσης.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη με ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα στην πλατεία ΧΑΝΘ είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Στις 6 στην Καμάρα η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.  

Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται ώστε να λάβει και τυπικά ένας υποψήφιος το χρίσμα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου. Με κοινή επιστολή τους προς την αρμόδια επιτροπή διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας, μέσω των εκπροσώπων τους, ζητούν οι εκλογές να διεξαχθούν με τους ίδιους όρους που έγιναν οι εκλογές το 2021.

Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις 9:30 το πρωί στην κεντρική Τουρκία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο καταγράφηκε στα 34 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά του Γκαζιαντέπ, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Τουλάχιστον δεκατρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι δεκαπέντε τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον σχολείου το οποίο είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων και εναντίον πολυκατοικίας σε τομείς της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Από την άλλη ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι η Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που δρούσαν» εντός του σχολείου.

Στην αθλητική επικαιρότητα, τη Φινλανδία αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για το 2ο γκρουπ της Β’ κατηγορίας του Nations League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ στο Στάδιο Καραϊσκάκης. 

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι, οπότε και ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές, κυρίως στα ορεινά. Θερμοκρασία  έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα