back to top
32.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το μεταναστευτικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  

Το βράδυ, από το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την τόνωση των εισοδημάτων. Στη λίστα ανακοινώσεων του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, παρεμβάσεις σε επιδόματα και μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού.  

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη με ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα στην πλατεία ΧΑΝΘ είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Στις 6 στην Καμάρα η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.   

Να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές καλούν με κείμενο τους οι «87» μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, λίγο πριν από την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του οργάνου. Του καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει το κόμμα, μιλούν για φαρσοκωμωδία, εσωστρέφεια και διχασμό, και πρόθεση να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ιδρύσει δικό του κόμμα. Το κείμενο υπογράφουν 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας και Αλέκος Φλαμπουράρης. Το κείμενο έχει ήδη σταλεί στην  Γραμματέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου. Από λεπτό σε λεπτό η ομιλία Στέφανου Κασσελάκη.  

«Μόνο ένα ενωμένο, αυτόνομο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα δώσει διέξοδο από την καταστροφική πολιτική της ΝΔ», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Μακεδονία”, ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αναφερόμενος στην εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “είναι πολύ σημαντικό η όποια αντιπαράθεση να διεξάγεται με τρόπο πολιτικό και σεβασμό προς τον αντίπαλο και ξεκαθαρίζει λέγοντας: οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν βρίσκονται ανάμεσά μας. Οι δικοί μου πολιτικοί αντίπαλοι είναι η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης”. 

Να δώσει οριστικό τέλος, στην άγονη, όπως χαρακτηρίζεται, συζήτηση περί ασυμβίβαστου, σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Δούκα, καλεί την ΕΔΕΚΑΠ , αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του Δημάρχου Αθηναίων και υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: Η ΕΔΕΚΑΠ στη νέα συνεδρίαση της, την(προσεχή) Δευτέρα, οφείλει να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την άγονη συζήτηση. Την ημέρα αυτή, που είναι η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, να αξιολογήσει τις υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής ή μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που στηρίζουν τις υποψηφιότητες και να ανακηρύξει τους υποψήφιους Προέδρους. Δεν χρειάζεται καμία τροποποίηση του Καταστατικού, αλλά πολιτική βούληση ώστε να μην κυριαρχήσουν σκοπιμότητες που διχάζουν, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Χάρη Δούκα. 

«Ουσιαστικές πολιτικές και μέτρα όπως η διατροφική επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, δεν υπάρχουν στην ατζέντα της κυβέρνησης», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.  

Πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε έκρηξη σε τοπική αποθήκη πυρομαχικών, σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στο Telegram, ξέσπασε σήμερα έπειτα από επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη ρωσική περιφέρεια του Βορονέζ, μεθοριακή με την Ουκρανία, όπου διατάχθηκε επίσης απομάκρυνση κατοίκων, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης. 

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις 9:30 το πρωί στην κεντρική Τουρκία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο ήταν 34 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της Γκαζιαντέπ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. 

Στην αθλητική επικαιρότητα, τη Φινλανδία αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για το 2ο γκρουπ της Β’ κατηγορίας του Nations League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ στο Στάδιο Καραϊσκάκης.  

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι, οπότε και ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές, κυρίως στα ορεινά. Θερμοκρασία  έως 33 βαθμούς Κελσίου.  

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 32 βαθμοί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα