back to top
30.3 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

30.3 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Με τη φράση ότι δεν περιμένει “να συμφωνήσουμε στα πάντα, αλλά ας συμφωνήσουμε ότι υπάρχει κάτι που μας ενώνει” άνοιξε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη σκιά της επιστολής των 100 μελών του οργάνου, που ζητούν άμεσα εκλογές και απειλούν με πρόταση μομφής. Όπως υπογράμμισε υπάρχουν δύο επιλογές: “Η πρώτη να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για τη λύτρωση της χώρας από μία ανάλγητη κυβέρνηση και η δεύτερη να συνεχίσουμε μία στείρα αντιπαράθεση που πληγώνει τη βάση και τους ανθρώπους που αγωνιούν.  “Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θέλουμε το πρώτο. Ας μην γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη”, τόνισε ο κ. Κασσελάκης. Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, είπε ότι επέδειξε μη επιτρεπτή συμπεριφορά, αλλά θα μπορούσε να του γίνει απλώς σύσταση. Παρασύρθηκα- όπως είπε- από ένα θεατρικό παιχνίδι. Αναγνώρισα το λάθος μου και το διόρθωσα, παρόλο που εκείνος είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του». Κάλεσε δε την εσωκομματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό. Η ομιλία του κ. Κασσελάκη συνεχίζεται.

Μέτρα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την τόνωση των εισοδημάτων αναμένεται να εξαγγείλει το βράδυ, από το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο, ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στη λίστα ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, παρεμβάσεις σε επιδόματα και μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού. 

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη με ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα στην πλατεία ΧΑΝΘ είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Στις 6 στην Καμάρα η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.  

«Μόνο ένα ενωμένο, αυτόνομο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα δώσει διέξοδο από την καταστροφική πολιτική της ΝΔ», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Μακεδονία”, ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αναφερόμενος στην εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “είναι πολύ σημαντικό η όποια αντιπαράθεση να διεξάγεται με τρόπο πολιτικό και σεβασμό προς τον αντίπαλο”.

Να δώσει οριστικό τέλος, στην άγονη, όπως χαρακτηρίζεται, συζήτηση περί ασυμβίβαστου, σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Δούκα, καλεί την ΕΔΕΚΑΠ , αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του Δημάρχου Αθηναίων και υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. “Δεν χρειάζεται καμία τροποποίηση του Καταστατικού, αλλά πολιτική βούληση ώστε να μην κυριαρχήσουν σκοπιμότητες που διχάζουν”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Χάρη Δούκα.

«Ουσιαστικές πολιτικές και μέτρα όπως η διατροφική επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, δεν υπάρχουν στην ατζέντα της κυβέρνησης», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. 

Την παραπομπή του δικηγόρου Αποστόλου Λύτρα στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα όπως είναι η αρχική δίωξη για την κακοποίηση της συζύγου του ποινικολόγου Σοφίας Πολυζωγοπούλου καθώς και την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ζητά ο εισαγγελέας με πρόταση του στο δικαστικό συμβούλιο.

Στην αθλητική επικαιρότητα, τη Φινλανδία αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για το 2ο γκρουπ της Β’ κατηγορίας του Nations League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ στο Στάδιο Καραϊσκάκης. 

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 33 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα